Kostić: Crnogorski i njemački pivrednici mogu da gaje dobre poslovne odnose

"CUP ostvaruje dobre veze sa značajnim kompanijama iz Njemačke i u tom svojstvu smo bili u prilici da budemo u kontaktu sa njemačkim kompanijama"

2838 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: CUP
Sa sastanka, Foto: CUP

Crnogorski pivrednici mogu da gaje dobre poslovne odnose sa njemačkim privrednicima, a ono što je dobra vijest za Crnu Goru u svemu tome jeste da je Crnogorsko udruženja poslodavaca (CUP), uz Privrednu komoru i druge institucije, promoter ove saradnje, poručio je Vasilije Kostić, predsjednik CUP-a.

Kako navodi Mediabro, on je to rekao tokom sastanka sa njemačkim ambasadorom u Crnoj Gori Peterom Feltenom. Sastanku je pristvovao i predsjednik Upravnog odbora Jovan Lekić.

"CUP ostvaruje dobre veze sa značajnim kompanijama iz Njemačke i u tom svojstvu smo bili u prilici da budemo u kontaktu sa njemačkim kompanijama, uz podršku njegove ekselencije ambasadora u Crnoj Gori, Petera Feltena", rekao je Kostić.

Dodao je da ako njemački privrednici imaju želju da posluju u Crnoj Gori, onda je jasno da je riječ o ozbiljnim privrednicima i ozbiljnim namjerama.

Felten je rekao da je tema sastanka bila socijalni dijalog.

"U Njemačkoj su i Udruženje sindikata kao i Udruženje poslodavaca naši socijalni partneri. Na istoj strani moraju da budu i poslodavci i sindikati, kako bi se u privredi stvarao dodatni doprinos koji bi se ravnomjerno raspodijelio kroz društvo", rekao je on.

Smatra da je najbitnije da država postavi odgovarajuće okvire za saradnju, u kojoj će vladati fer politika među partnerima.

"Veoma je bitno da u Crnoj Gori postoji socijalni savjet koji će omogućiti da, zajedno sa državom, za isti stolom sjede predstavnici sindikata kao i predstavnici poslodavaca, a svemu tome treba da prethodi jedan zakonodavni okvir", zaključio je Felten.

Bonus video: