Ko koči isplatu radnicima Vunko?

Predstavnik bivših radnika Desimir Minić je kazao da su radnici vjerovali novim vlasnicima da će izmiriti obaveze kako su obećali
0 komentar(a)
Vunko, Foto: Jadranka Ćetković
Vunko, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 18.09.2017. 17:20h

Bivši radnici Vunka nisu isplaćeni ni tri mjeseca nakon prodaje konzorcijumu Dulović iz Mojkovca i kompaniji Bravera iz Bijelog Polja za 2 miliona i 250 hiljada eura, zbog čega su danas u krugu fabrike organizovali protest.

Radnicima nije jasno ko koči isplatu a poručuju da je ovo protest upozorenja nadležnim da reaguju.

Vunko za oko 300 radnika duguje oko 970.000 eura.

Predstavnik bivših radnika Desimir Minić je kazao da su radnici vjerovali novim vlasnicima da će izmiriti obaveze kako su obećali.

"Ne znamo šta se dešava. Ušli su u svoj posjed, platili prije roka a od naše isplate nema ništa. Tražimo da nam se isplate neto plate prije stečaja,da se Ministarstvo finansija i Vlada odrekne svojih potraživanja u korist radnika radi namirenja po godini staža i da stečajni upravnik uradi listu namirenja povjerilaca po klasama”, kazao je Minić.

Dragan Slaković je kazao da radnici ne znaju kome da vjeruju ali da novca nema pa nema.

"Gubimo strpljenje i ovo je naše upozorenje da podsjetimo nadležne da što prije reaguju"

Stečajni upravnik Vunka Radojica Grba je podsjetio na problem jedne restitucije i o dvije pritužbe koje su došle od strane akcionara koji misle da I oni polažu pravo na stečajnu masu.

“Sada je na Apelacionom sudu Crne Gore da odluči po tim žalbama. Ranije je Upravni sud odbio te žalbe kao neosnovane pa Grba očekuje da će i odluka Apelacionog suda biti ista. Po dobijanju te presude biće podijeljena stečajna masa, no kako bi se stečajni postupak priveo do kraja, potrebno je raspodijeliti glavna potraživanja”, kazao je Grba, dodajući da će rasplet situacije očekuje do kraja ovog mjeseca.

Bonus video: