URA Herceg Novi podržala vraćanje trajekta Kamenari - Lepetani državi

"Herceg Novi je zbog svoje geografske pozicije i nepovezanosti sa ostatkom države, uvijek imao problem brze komunikacije što je razlog više da zavrijedi povoljniji status prilikom odlaska i povratka kroz formu regresiranih karata što bi stanovnicima ovog grada puno značilo", navodi se u saopštenju

5257 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Hercegnovska URA je saopštila da u potpunosti podržava potez Vlade o vraćanju trajektne linije Kamenari - Lepetani državi.

Kako se navodi u saopštenju URE, pozdravljaju odluku da se van snage stavi zaključak iz 2019. godine kojim je trajekt Kamenari - Lepetani dat na upravljanje kompaniji "Pomorski saobraćaj".

"Ovom odlukom širom se otvaraju vrata da se transport putnika i vozila preko, kako Bokelji kažu, "Veriga" ponovo, nakon dugog niza godina, vrati svom prirodnom vlasniku a to je država Crna Gora odnosno opštine Herceg Novi i Tivat sa čijih pristaništa se pomenuta usluga odvija", navodi se u saopštenju URE Herceg Novog.

Dodaju da se radi o specifičnoj djelatnosti od opšteg interesa, jedinstvenoj u zemlji i od koje "cijelo društvo mora imati koristi a ne samo pojedinci ma ko oni bili".

Naglašavaju da je riječ o veoma unosnom poslu, "koji je prije privatizacije ovog društva, dvjema opštinama donosio značajne prihode", pa je kako kažu sasvim logično da se ta aktivnost kao i ranije, "uspostavi sve do časa stvaranja neke nove mogućnosti za povezivanje ove dvije obale".

"Herceg Novi je zbog svoje geografske pozicije i integralne nepovezanosti sa ostatkom države, uvijek imao problem brze komunikacije što je razlog više da zavrijedi povoljniji status prilikom odlaska i povratka kroz formu regresiranih karata što bi stanovnicima ovog grada pquno značilo", dodaje se u saopštenju.

"Boka je oduvjek bila riznica pomorstva i pomoraca i kao takva mora i ostati. Zato "Catara" Bokeljima i tačka", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: