Movenpik želi da gradi hotel na podgoričkom aerodromu

Šavi je upoznao Markovića sa namjerom Movenpika da uvrsti Crnu Goru u mapu svojih turističkih destinacija, koja obuhvata 24 države širom svijeta, sa blizu 100 hotela pod brendom Movenpik
92 pregleda 2 komentar(a)
Olivie Šavi, Duško Marković, Foto: Gov.me
Olivie Šavi, Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 18.09.2017. 14:35h

Švajcarska hotelska grupa Movenpik zainteresovana je za hotele na crnogorskom primorju, ali takođe i u sjevernom dijelu Crne Gore, kao i za gradnju novog hotela na podgoričkom aerodromu, nakon njegove rekonstrukcije i proširenja kapaciteta, najavio je izvršni direktor grupacije Olivie Šavi (Olivier Chavy).

Sa njim je u Cirihu razgovarao crnogorski premijer Duško Marković koji je iskazao punu spremnost Vlade da stvori sve pretpostavke da renomirani hotelski lanac, kao što je Movenpik, proširi svoje poslovanje i na Crnu Goru.

“U tom pravcu dogovoren je nastavak komunikacije sa predstavnicima Mevenpika tokom njihove predstojeće posjete Crnoj Gori”, saopšteno je iz Vlade.

Šavi je upoznao Markovića sa namjerom Movenpika da uvrsti Crnu Goru u mapu svojih turističkih destinacija, koja obuhvata 24 države širom svijeta, sa blizu 100 hotela pod brendom Movenpik.

Šavi je početkom avgusta u intervjuu “Vijestima” rekao da je švajcarska grupacija zainteresovana da od naredne sezone počne da posluje u Crnoj Gori, u Bokokotorskom zalivu.

On je kazao da je kompanija zainteresovana za nekoliko projekata odnosno postojećih hotela, kojima bi upravljali, ali nije mogao da govori o detaljima.

“Ovdje ima divnih projekata, tu već postoji Aman rizorts, Four seasons, Orascom, One and only i mislim da ima smisla da tu bude i Movenpik . I mi želimo da budemo dio brending strategije ovog dijela Crne Gore”, rekao je Šavi koji je krajem jula boravio u Crnoj Gori i sa predstavnicima Vlade razgovarao o mogućnostima poslovanja u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, našli su dva, tri potencijalna projekta za upravljanje na primorju. Dodao je da se radi o postojećim hotelima u zalivu.

Bonus video: