Joković: Za Krimovicu raspisati tender, ne znamo da li Carević ima dozvolu da radi na tom zemljištu

Carević koristi kao svaki drugi poljoprivrednik subvencije iz Agrobudžeta i dodao da nije na Ministarstvu poljoprivrede da utvrđuju na čijem zemljištu se radi proizvodnja

15908 pregleda 28 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković kazao je danas da bi trebalo raspisati javni poziv za korišćenje državnog zemljišta u Grblju (Krimovica) i zatim izabrati najpovoljnijeg ponuđača.

On je kazao da je bivšem predsjedniku Opštine Budva Marku Batu Careviću državno zemljište nije ustupila ova Vlada, već neka prethodna.

"Ova Vlada Careviću nije dala dozvolu da li da radi, da li je i uopšte dobio dozvolu da radi, ni to ne znam", rekao je Joković na pitanje "TV Vijesti" da li zna ko je Careviću dao dozvoli da radi na državnom zemljištu, jer se on poziva da to radi sasvim legalno.

Joković je dodao i da Carević koristi kao svaki drugi poljoprivrednik subvencije iz Agrobudžeta i dodao da nije na Ministarstvu poljoprivrede da utvrđuju na čijem zemljištu se radi proizvodnja.

Naveo je i da nije čuo informaciju da je Carević dostavio ponudu državi za otkup zemljišta.

"Bilo je ponuda od Carevića da se plaća renta za to zemljište. Ja mislim da bi trebalo raspitati tender i izabrati onoga ko da više", rekao je Joković.

Bonus video: