Opština Gusinje: Skoro milion eura za glavnu gradsku ulicu, više od milion za rekonstrukciji puta u selu Vusanje

"Ovim projektom Gusinje će dobiti jednu od najmodernije uređenih glavnih gradskih ulica, čime se stiču uslovi da to bude gradski trg koji će svojom ljepotom i sadržajima biti polazna tačka svim turistima i posjetiocima", rekla je predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić

6851 pregleda 3 komentar(a)
Prijektovani izgled glavne gradske ulice u Gusinju, Foto: Opština Gusinje
Prijektovani izgled glavne gradske ulice u Gusinju, Foto: Opština Gusinje

Opština Gusinje saopštila je da je potpisan ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji glavne gradske ulice u tom gradu u vrijednosti od 968.000 eura.

Kako se navodi i saopštenju, naglašeno je da će se pored ovog za Gusinje najznačajnijeg projekta izvoditi i radovi na rekonstrukciji puta u selu Vusanje vrijednosti 1.028.000 eura i rekonstrukciji saobraćajnice od mosta na rijeci Vruji do Čekića džamije vrijednosti 484.000 eura za koje su prije nekoliko dana takođe potpisani ugovori.

"Kako su se stekli uslovi za potpisivanje ugovora nakon sprovedene tenderske procedure sastanku su u Upravi za kapitalne projekte prisustvovali direktor Uprave Esmin Bećović, predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić, potpredesjednik Edon Balidemaj i direktor Direkcije za uređenje prostora i investicije Šemso Jarović, kao i predstavnik građevinske firme "Indel Inženjering" iz Podgorice koja će izvoditi radove.

Gusinje, glavna gradska ulica Gusinje
foto: Opština Gusinje

Čekić je istakla da trud i posvećenost opštinskih službi na potpunoj valorizaciji prirodnih i svih drugih ljepota Gusinja trebaju da budu zamajac razvoju opštine.

"A oni ovih dana daju rezultate koji će u potpunosti promijeniti sliku Gusinja na bolje. Posebno nas raduje što će te rezultate najbolje osjetiti naši sugrađani koji i jesu u fokusu politike koju vodimo. Ovim projektom Gusinje će dobiti jednu od najmodernije uređenih glavnih gradskih ulica, čime se stiču uslovi da to bude gradski trg koji će svojom ljepotom i sadržajima biti polazna tačka svim turistima i posjetiocima. Takođe je i velika i pozitivna stvar za naše ugostitelje, trgovce i sve ostale da na još bolji način valorizuju svoje preduzetničke sposobnosti. Ovaj projekat će svakako dati veliki zamajac i turističkoj promociji i valorizaciji svih ljepota naše opštine" navela je Čekić.

Bonus video: