"To Montenegro" o slučaju Radović: Nakon donošenja rješenja postupićemo u skladu sa zakonom

Iz UIP su ranije danas saopštili da nepravilnost može biti otklonjena otkazom ugovora o radu zaključenim sa Radovićem, s tim što u slučaju vraćanja sporne otpremnine od strane njega više ne bi postojale smetnje za zasnivanje radnog odnosa

13239 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Facebook/Air Montenegro
Foto: Facebook/Air Montenegro

Nakon što Uprava za inspekcijske poslove (UIP) donese zvanično rješenje u vezi mogućeg nezakonitog zaposlenja Saše Radovića na poziciju vršioca dužnosti izvršnog direktora, kompanija "ToMontenegro" će postupiti u skladu sa zakonom i predmetnim rješenjem.

Ovo je "Vijestima" saopšteno iz nacionalnog avio prevoznika upitani da prokomentarišu kako će u postupiti nakon što su danas inspektori Uprave sačinili zapisnik o izvršenom inspekcijskom nazdoru i konstatovali da je "To Montenegro" Radovića zaposlio suprotno Zakonom o radu.

"Inspekcija rada nije donijela Rješenje, već je uručila Zapisnik o izvršenju inspekcijskog pregleda, na koje je dala rok za izjašnjenje. Nakon donošenja Rješenja, kompanija 'ToMontenegro' će postupiti u skladu sa zakonom i predmetnim rješenjem", naveli su iz kompanije.

Iz UIP su ranije danas saopštili da nepravilnost može biti otklonjena otkazom ugovora o radu zaključenim sa Radovićem, s tim što u slučaju vraćanja sporne otpremnine od strane njega više ne bi postojale smetnje za zasnivanje radnog odnosa.

Radovića je Vlada premijera Dritana Abazovića imenovala na pomenutu poziciju u “To Montenegro” 15. decembra, a naslijedio je dotadašnju vršiteljku dužnosti Draganu Frantov Nikolić.

Hotelska grupa “Budvanska rivijera” uputila je 30. decembra prošle godine dopis Radoviću tražeći da vrati 76 hiljada eura koje su mu isplaćene na ime otpremnine.

Članom Zakona o radu je predviđeno da zaposleni koji je primio otpremninu po osnovu sporazumnog prestanka radnog odnosa ne može zasnovati radni odnos u privrednom društvu čiji je osnivač država u period od pet godina od momenta isplate otpremnine, ukoliko prethodno nije vratilo cjelokupan iznos otpremnine, a to su konstotovali i inspektori Uprave u zapisniku.

Bonus video: