Održan incijalni sastanak oko osnivanja telekomunikacione državne kompanije

"Dogovoreno je da predstavnici radne grupe posjete zemlje regiona u kojima je na sličan način došlo do razvoja državnih telekomunikacionih kompanija", saopšteno iz Vlade

10393 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Gov.me/R. Koprivica
Foto: Gov.me/R. Koprivica

Premijer Dritan Abazović danas je održao inicijalni sastanak sa članovima radne grupe koju je Vlada Crne Gore zadužila da razmotri potencijalne mogućnosti razvoja državne telekomunikacione kompanije.

Kako je saopšteno iz Vlade, članovi radne grupe su Abazovića upoznali sa telekomunikacionom infrastrukturom koja se nalazi u vlasništvu državnih kompanija.

"Dogovoreno je da predstavnici radne grupe posjete zemlje regiona u kojima je na sličan način došlo do razvoja državnih telekomunikacionih kompanija. Takođe, postignut je dogovor da se sljedeće sedmice održi sastanak sa rukovodiocima državnih kompanija koje posjeduju telekomunikacione mreže", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Abazović naveo je da želja Vlade da ozbiljno razmotri potencijalne mogućnost za razvoj telekomunikacione kompanije.

"Koja bi bila jaka potpora energetskom sektoru u smislu realizacije njihovih aktivnosti po pitanju upravljanja i kontrole, a koja bi se širila ka svim ostalim korisnicima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: