Poništen tender Direkcije za saobraćaj od preko pola miliona eura

Tender Direkcije za saobraćaj se odnosio na izradu tehničke dokumentacije za izgradnju puta Cetinje-Čevo-Nikšić, dužine 45 km, za dionicu Cetinje-Čevo i dionicu Čevo-Bijele poljane, na nivou idejnog rješenja
170 pregleda 0 komentar(a)
tender, dokumenta, Foto: Shutterstock.com
tender, dokumenta, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.04.2018. 14:40h

Komisija za kontrolu potupka javnih nabavki poništila je po službenoj dužnosti, tender Direkcije za saobraćaj, odnosno, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, procijenjene vrijednost 550.000 eura, i obavezala naručioce sporne nabavke da, po pravosnažnosti rješenja, vrate firmama Civil engineer i SIMM Inžinjering iz Podgorice, po 5,500 eura plus 1000 eura firmi Civil engineer, naime, sastavljanja tužbe.

Tender Direkcije za saobraćaj se odnosio na izradu tehničke dokumentacije za izgradnju puta Cetinje-Čevo-Nikšić, dužine 45 km, za dionicu Cetinje-Čevo i dionicu Čevo-Bijele poljane, na nivou idejnog rješenja.

Državna komsija utvrdila je da neusaglašenost člana 5 Nacrta ugovora o javnoj nabavci sa članom 107. (stav2) Zakona o javnim nabavkama predstavlja bitnu povredu zakona, zbog kojeg tender treba poništiti, u cjelosti.

Žalioci protiv prvobitne odluke o obustavljanju postupka ove javne nabavke bili su konzorcijum firmi koje je predvodila firma Civil engineer i konzorcijum SIMM Inžinjering – Geo Max Group-Geoprojekt-Interprojekt iz Podgorice.

Bonus video: