Đurović podnijela ostavku u Odboru direktora "Budvanske rivijere"

Mandat prestaje cijelom odboru direktora hotelske grupacije, a skupština akcionara će izabrati novi

7821 pregleda 4 komentar(a)
Skupština akcionara zakazana za 24. mart, Foto: Budvanska Rivijera
Skupština akcionara zakazana za 24. mart, Foto: Budvanska Rivijera

Ivana Đurović, bivša državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja u Vladi Zdravka Krivokapića, podnijela je ostavku u Odboru direktora “Budvanske rivijere”. Prema zakonu, ostavkom jednog člana prestaje mandat cijelom odboru.

Kako je “Vijestima” saopšteno iz “Budvanske rivijere” sjednica Odbora direktora je zakazana za 24. mart na kojoj će biti konstatovana ostavka. Kako su kazali vanredna Skupština akcionara je, na zahtjev Vlade iz avgusta prošle godine još tada, zakazana za 29. maj ove godine.

”Odmah nakon sjednice Odbora direktora, 24. marta obavijestićemo Vladu i vidjeti da li ćemo čekati maj ili da idemo ranije na Skupštinu akcionara”, naveli su iz “Budvanske rivijere”.

Vanredna Skupština na kojoj se bira novi Odbor direktora mora se održati u roku od 60 dana od momenta izmjene podataka o članovima Odbora direktora u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS), a taj upis izmjena ide nakon sjednice Odbora direktora na kojoj se konstatuje ostavka.

Kako su kazali iz “Budvanske rivijere”, CRPS-u će poslati u ponedjeljak zabilješku o ostavci Đurović da su upoznati, a formalno odmah poslije sjednice Odbora direktora.

Trenutni predsjednik Odbora direktora Budvanske rivijere je Mijomir Pejović, dok su članovi Sonja Kuljača, Vladimir Sekulić i Jovan Purar. Izvršni direktor je Jovan Gregović.

U vlasništvu “Budvanske rivijere” se nalazi šest hotela na atraktivnim lokacijama - “Mogren”, “Slovenska plaža”, “Aleksandar”, “Palas”, “Palas lux” i “Castellastva”, sa ukupno oko 3.800 kreveta.

Država, uključujući Vladu, Fond PIO i Zavod za zapošljavanje, u “Budvanskoj rivijeri” ima oko 58 odsto akcija, 33 odsto akcija posjeduju kompanije povezane sa MK grupom, a ostalo su mali akcionari.

Bonus video: