RP: Zbog Uniproma se moglo desiti novo Bioče

"Očekujemo adekvantu reakciju državnih oragana prema odgovornima za narušavanje bezbjednosti saobraćaja", kazali su iz Radničke partije

3467 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Radnička partija
Foto: Radnička partija

Iz Radničke partije prokomentarisali su vijest da Specijalno državno tužilaštvo istražuje sporno poslovanje između kompanije “Uniprom metali” i bivše uprave državne željezničke kompanije za teretni saobraćaj Montekargo, po prijavi iz marta 2021. godine koju je predalo tadašnje Ministarstvo kapitalnih investicija u saradnji sa novom upravom kompanije.

Kazali su da se "zbog alavosti Uniprom kompanije" moglo desiti "novo Bioče". U željezničkoj nesreći na Bioču prije 17 godina poginulo je 47 osoba, a više od 200 je povrijeđeno.

Povezani članci

25. Februar 2023.

SDT ispituje kako je Uniprom mjerio rudu

"Radnička partija je još prije tri godine ukazivala na mnoge nelegalnosti koje se tiču poslovanja Uniprom kompanije! Danas je lako utvrditi princip prevare državne kompanije 'Montecargo' u cilju smanjena troškova prevoza. Kada se uporede količine deklarisane rude (prilikom utovara pošiljalac 'jemči' za težinu) i rude otpremljene brodovima, dobija se koliko je tačno iznosi pretovar vagona.

"Dakle imali smo osovinsko preopterećenje, isto je važilo i za željezničku šinsku infrastrukturu. Šta je to značilo za bezbjenost prepustićemo nalazu sudskih vještaka saobraćajne struke. Osim krivičnog djela protiv bezbjednosti željezničkog saobraćaja, ovakav vid prevare izazvao je ogromnu štetu željezničkim preduzećima. Očekujemo adekvantu reakciju državnih oragana prema odgovornima za narušavanje bezbjednosti saobraćaja", navodi se u saopštenju.

Bonus video: