MORT: Tvrdnje Demokrata su besmislene i neistinite, predloženi zakon nije protivustavan, antievropski...

„Donošenje ovako važnog zakona isključuje upuštanje u jalova medijska nadgornjavanja sa političkom partijom prepoznatom po iznošenju neosnovanih tvrdnji vikendom kako bi, u nedostatku činjenica i osnova iz neznanja, neupućenosti, zle namjere ili svega toga zajedno, makar tim trikom pridobili što veći medijski prostor“, kaže se u reagovanju
234 pregleda 0 komentar(a)
Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ažurirano: 16.09.2017. 18:41h

Tvrdnje Demokratske Crne Gore u vezi sa Predlogom zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata besmislene su i predstavljaju grube neistine, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT).

Demokrate su na današnjoj konferenciji za novinare saopštile da je Predlog tog zakona skandalozan, i da bi njegovo usvajanje proizvelo katastrofalne posljedice.

U reagovanju Ministarstva navodi se da je javna rasprava u vezi sa predloženim zakonom sprovedena u skladu sa propisima, i da su tokom nje u više navrata već iznijete činjenice koje opovrgavaju sve danas iznijete tvrdnje.

„Niti je predloženi zakon protivustavan, niti je antievropski, niti je neusklađen sa bilo kojim međunarodnim aktom, niti lokalnim samoupravama onemogućava učešće u procedurama, pogotovo ne na uštrb kvaliteta. Upravo suprotno“, tvrde iz MORT-a.

Prema njihovim riječima, u besmislenost tvrdnje da predloženi zakon ne sadrži ni jednu sugestiju ili primjedbu iznijetu tokom javne rasprave može se uvjeriti svaki građanim uvidom u Izvještaj o javnoj raspravi o nacrtu zakona koji je objavljen na sajtu tog resora, i dostupan javnosti na linku http://www.mrt.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=285508&rType=2.

„Donošenje ovako važnog zakona isključuje upuštanje u jalova medijska nadgornjavanja sa političkom partijom prepoznatom po iznošenju neosnovanih tvrdnji vikendom kako bi, u nedostatku činjenica i osnova iz neznanja, neupućenosti, zle namjere ili svega toga zajedno, makar tim trikom pridobili što veći medijski prostor“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da je Mnistarstvo već predvidjelo da do parlamentarne rasprave još jednom podrobno informiše javnost o svim aspektima predloženog zakona, između ostalog i na radnom doručku koji će naredne sedmice biti organizovan na tu temu sa novinarima i urednicima crnogorskih medija.

„To će biti još jedna od prilika za otvaranje svih tema, naravno, na ozbiljan i odgovoran način“, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: