Odbor prihvatio amandman Đurovića: Dodatni porez za nekretnine od pola miliona

Odbor za ekonomije prihvatio je amandman poslanika DF-a Dejana Đurovića da se za sve nekretnine čija vrijednost prelazi pola miliona eura uvede progresivno oporezivanje, odnosno, da se te nekretnine oporezuju sa 22.000 eure plus dodatnih šest odsto. Amandman Đurovića je podržao iministar finansija Aleksandar Damjanović.

5994 pregleda 5 komentar(a)
Sa današnje sjednice Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Foto: Printscreen YouTube/Skupština Crne Gore
Sa današnje sjednice Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Foto: Printscreen YouTube/Skupština Crne Gore

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet prihvatio je amandman poslanika DF-a Dejana Đurovića na izmjene i dopune zakona o porezu na promet nepokretnosti da se za sve nekretnine čija vrijednost prelazi pola miliona eura uvede progresivno oporezivanje, odnosno, da se te nekretnine oporezuju sa 22.000 eure plus dodatnih šest odsto.

Amandman Đurovića je podržao iministar finansija Aleksandar Damjanović. Poslanci idanas treba na plenumu da razmtraju ovaj predlog zakona.

Đurović je na sjednici odbora kazao da onaj ko ima mogućnost danas da plati nekretninu od pola miliona može i da plati ovaj porez.

"Do sada smo bili taoci 'naivne politike' gdje smo u isti koš stavljali nekoga ko kupuje garsonjeru i onoga kupuje milionsku nekretninu. Imali smo i 'naivnu politiku' da smo oslobađali kondo hotele poreske obaveze. Ovo je išlo na korist bivšem režimu koji jedonio ovo rješenje. Danas nema nijedan kondo hotel u Crnoj Gori, a da nije pretvoren u stambeni objekat, kazao je Đurović čijem je amandmanu Danilo Šaranović (Demokrate) dao podršku.

Bonus video: