Ibrahimović: Izgradnja mosta na Šćepan polju prioritet za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru

"Dobra vijest je što je željeznička pruga Nikšić - Čapljina postala zvanično dio proširene TNT mreže, čime se stvaraju uslovi da dvije države zajednički apliciraju za evropske finansijske fondove čime bi se obezbijedila podrška projektu", dodaje se u saopštenju

4830 pregleda 9 komentar(a)
Ibrahimović i Forto, Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija
Ibrahimović i Forto, Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović je saopštio da je izgradnja mosta na Šćepan polju zajednički prioritet Bosne i Hercegovine (BIH) i Crne Gore, te da će mu u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju.

To je saopštio tokom sastanka sa novoimenovanim ministrom komunikacija i transporta BiH, Edinom Fortom.

"Napravili smo određene pomake kada je riječ o najvažnijem putnom pravcu koji nas povezuje, u smislu formiranja radne grupe koja će da prati dinamiku realizacije ovog projekta", navodi se u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija.

Ibrahimović je naglasio da obje strane moraju dalje planirati rekonstrukciju pristupnih saobraćajnica, to jeste čitave dionice puta, što je izazov zbog složene konfiguracije terena i značajnih finansijskih sredstava koja su potrebna za kompletnu modernizaciju puta.

"Naše dvije države imaju odlične bilateralne odnose i činjenica je da takvu saradnju moramo da razvijamo i u ekonomskoj razmjeni", istakao je Ibrahimović.

"Dobra vijest je što je željeznička pruga Nikšić - Čapljina postala zvanično dio proširene TNT mreže, čime se stvaraju uslovi da dvije države zajednički apliciraju za evropske finansijske fondove čime bi se obezbijedila podrška projektu", dodaje se u saopštenju.

Forto je kazao da mu je na početu mandata važno da sagleda prioritete na državnom i regionalnom nivou, te da je razgovor prilika da se dogovore sljedeći koraci i "kompletnoj saradnji stručnih timova da snažna podrška kako bi se dinamika realizacije projekata, konkretno izgradnje mosta na Šćepan polju ubrzala".

Na sastanku je riječi bilo i o projektu jadransko – jonskog auto-puta, kapacitetima i razvojnim planovima luke Bar.

Ibrahimović je pradstavio i neke od projekata na sjeveru Crne Gore koji imaju za cilj da obezbijede ravnomjeran razvoj svih regija u državi, i građanima pruže novu perspektivu i bolji kvalitet života.

"Sastanak je pokazatelj zajedničke namjere da se inteziviraju aktivnosti vezane za realizaciju nekoliko prioritenih projekata, infrastrukturno veoma važnih za obje države", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: