AMM i CUP potpisali Memorandum o zajedničkom djelovanju i saradnji

Predsjednik AMM-a Budimir Raičković istakao je da udružene poslodavačke, preduzetničke i upravljačke strukture sa jasno osmišljenom i definisanom ulogom mogu uticati da se glas poslovne zajednice bolje čuje, više uvažava i respektuje od strane donosioca odluka

1242 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: AMM
Sa sastanka, Foto: AMM

Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) i Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) potpisali su danas Memorandum o zajedničkom djelovanju i saradnji.

Iz AMM je saopšteno da su se danas u Podgorici sastala rukovodstva AMM i CUP.

U saopštenju se dodaje da je glavni cilj sastanka najviših rukovodstava organizacija bio unapređenje i podizanje međusobne saradnje kroz planiranje i realizaciju različitih aktivnosti, kao i djelovanje u pravcu kreiranja povoljnijeg poslovnog ambijenta i doprinosa ubrzanom društveno-ekonomskom razvoju države.

"Tom prilikom predsjednici organizacija potpisali su Memorandum o zajedničkom djelovanju i saradnji. AMM i CUP su se usaglasili i predmetnim dokumentom definisale da, između ostalog, u poseban fokus zajedničkog djelovanja stave: poboljšanje ugleda, uticaja i uloge poslodavaca i preduzetnika u društvu; unapređenje liderstva, menadžmenta i menadžerskih znaja i vještina; poboljšanje ambijenta za razvoj socijalnog dijaloga; inovacije, digitalnu transformaciju i praćenje tehnološkog napretka u korist privrednog razvoja kao i projekte okrenute ka mladima i stvaranju kadrova", piše u saopštenju.

Iz AMM su kazali da će se prepoznajući značaj promocije preduzetničkih, poslodavačkih i menadžerskih rezultata i kompetencija, CUP uključiti i pružati AMM podršku i afirmaciju u realizaciji projekata "Izbor najuspješnijih menadžera, preduzetnika i poslodavaca godine", kao najznačajnijeg poslovnog događaja i nagrade koju dodjeljuje struka.

Predsjednik AMM-a Budimir Raičković istakao je da udružene poslodavačke, preduzetničke i upravljačke strukture sa jasno osmišljenom i definisanom ulogom mogu uticati da se glas poslovne zajednice bolje čuje, više uvažava i respektuje od strane donosioca odluka.

"Posebno je važno da za sve koji žele da doprinesu ekonomskom napretku naše države ima dovoljno mjesta i prostora. Stvari na lokalnom i globalnom nivou se ubrzano mijenjaju i jedino organizacije koje u svojoj biti imaju jasno postavljene ciljeve i nadležnosti, prate savremene trendove organizovanja, a kojima rukovode realni lideri iz privrede ili top menadžeri sa referencama, znanjem i rezultatima koji su postigli imaju jasnu perspektivu. AMM je od svog osnivanja uvijek imala otvorena vrata za saradnju srodnih ili sličnih organizacija. Posebno nam je drago što su poslodavci okupljeni u CUP-u prepoznali značaj najprestižnije nacionalne nagrade za naj menadžere, preduzetnike i poslodavce, koja je pod pokroviteljstvo Vlade Crne Gore i nominovali kvalitetne kandidate", rekao je Raičković.

Predsjednik CUP-a Vasilije Kostić naveo je da uspostavljanje tješnje saradnje između ovih organizacija predstavlja garant boljeg pozicioniranja u institucionalnoj strukturi društva, što bi trebalo da rezultira boljom animacijom interesa biznisa i povoljnijim poslovnim ambijentom.

"Imajući u vidu da sadašnje stanje, kada je u pitanju donošenje zakona koji se odnose na privredu, daje osnova za zabrinutost uspostavaljanje tješnje saradnje između ovih organizacija bi trebalo da rezultira većim uticajem biznis sektora", rekao je Kostić.

Sa strane AMM-a sastanku su pored Raičkovića prisustvovali i Slavoljub Popadić - predsjednik Skupštine AMM-a, Nebojša Šćekić - predsjednik CEO Foruma, potpredsjednik Radovan Radulović i izvršna direktorica AMM-a Anđela Radosavović.

Sa strane CUP-a su pored Kostića prisustvovali i Hasan Ramović - predsjednik Skupštine, Jovan Lekić - predsjednik UO, Zdravko Knežević i Miloš Golubović - članovi UO, kao i sekretar CUP-a Željka Radak.

Bonus video: