Aerodromi Crne Gore nabavili novo vatrogasno vozilo

Austrijski proizvođač vatrogasnih vozila i protivpožarno-spasilačke opreme “Rosenbauer” iz Leondinga, će novo vozilo aerodromu Podgorica isporučiti do sredine ljeta

4053 pregleda 4 komentar(a)
Isporuka do sredine ljeta (ilustracija), Foto: www.rosenbauer.com
Isporuka do sredine ljeta (ilustracija), Foto: www.rosenbauer.com

Kompanija Aerodromi Crne Gore (ACG) zaključila je ugovor vrijedan iznad 925 hiljada eura za kupovinu jednog novog glavnog vatrogasnog vozila za aerodrom Podgorica.

Posao je sklopljen sa kompanijom “Ljetopis automotive” koja će u roku od sedam mjeseci, ACG-u isporučiti novo teško specijalno aerodromsko vatrogasno vozilo marke “Rosenbauer Panther”, vrijedno 764.999 eura, bez PDV-a.

Renomirani austrijski proizvođač vatrogasnih vozila i protivpožarno-spasilačke opreme “Rosenbauer” iz Leondinga, će novo vozilo aerodromu Podgorica isporučiti do sredine ljeta.

Ovo je prvo novo vatrogasno vozilo koje je ACG nabavio u posljednjih skoro 20 godina. Prethodno je ova državna firma, kada je 2003. od tadašnjeg JAT-a preuzela gazdovanje vazdušnim lukama u Tivtu i Podgorici kupila četiri tada najmodernija slična aerodromska vatrogasna vozila “Rosenbauer Panther”, a koja su i danas u upotrebi – po dva na aerodromu Tivat, odnosno Podgorica.

Za jednog od ta dva starija “Panthera” sa podgoričkog aerodroma, ACG je ovih dana sa kompanijom “Ljetopis automotive” potpisao ugovor vrijedan 19.900 eura za generalnu reparaciju motora na tom vozilu.

Bonus video: