Malinari prijete blokadom puteva, maline zbog cijene zarobljene u hladnjačama

Većina od 500 proizvođača nije uspjelo da naplati malinu jer hladnjačari nisu uspjeli da je prodaju u Srbiji, koja je po mnogo nižoj cijeni otkupila ovo voće iz Ukrajine i Poljske

2802 pregleda 8 komentar(a)
Sa protesta malinara u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Sa protesta malinara u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković

Malinari bjelopoljske opštine blokiraće u četvrtak magistralne puteve prema Beranama i Podgorici u 12 sati, ukoliko ih premijer Dritan Abazović ne primi na razgovor.

To je poručeno danas sa sastanka malinara, u Centru za kulturu a potom i sa protesta upozorenja ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede u Bijelom Polju, koji su održani zbog nemogućnosti plasmana 350 tona maline koja je zarobljena u hladnjačama.

Ogorčeni su što Ministarstvo poljoprivrede nema sluha za njihove probleme, zbog čega nisu isplaćeni za dio prodate maline od prošle godine i što malinjacima, ali i hladnjačarima prijeti gašenje.

Protestu su prethodili višemjesečni pregovori i obećanja iz Vlade i Ministarstva poljoprivrede, odakle su nedavno dobili odgovor da im neće pomoći.

Većina od 500 proizvođača iz tog centra crnogorskog malinarstva nije uspjelo da naplati malinu jer hladnjačari nisu uspjeli da je prodaju u Srbiji, koja je po mnogo nižoj cijeni otkupila ovo voće iz Ukrajine i Poljske.

Bonus video: