Novi protest bivših radnika Rudnika Boksita

Za oko 560 radnika se po raznim osnovama duguje oko 2,1 milion eura

7864 pregleda 9 komentar(a)
Sa jednog od ranijih protesta bivših rudara, Foto: Svetlana Mandić
Sa jednog od ranijih protesta bivših rudara, Foto: Svetlana Mandić

Nekadašnji radnici nikšićkih Rudnika Boksita okupiće se danas ispred bivše upravne zgrade kompanije kako bi protestom iskazali nezadovoljstvo zbog neisplaćenih zarada, saopštio je “Vijestima” predstavnik radnika Rašo Čivović.

Čivović je kazao i da će se radnici okupiti nakon što je Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Nikšiću odbacilo njegovu krivičnu prijavu protiv nekadašnjih stečajnih upravnika kompanije Zdravka Cicmila i Mladena Markovića, a koje je teretio za nesavjestan rad u službi.

”Krivična prijava je prvo predata Specijalnom državnom tužilaštvu, da bi se pošle godinu i po našla u ODT, a da podnosilac nije obaviješten o tome. ODT je drugi put odbilo krivičnu prijavu i nije postupilo po preporuci Višeg tužilaštva, a moj prigovor je čak usvojio i 2020. godine bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić”, naveo je Čivović.

Kako je objasnio radnici su nezadovoljni jer im još uvijek nijesu isplaćena potraživanja, a kako tvrdi, 850 hiljada eura od prodaje dijela imovine Boksita, bivši stečajni upravnik je, umjesto njima, uplatio mađarskom povjeriocu “Vagonimpex KFT”.

Za oko 560 radnika se po raznim osnovama duguje oko 2,1 milion eura.

Bonus video: