Prelević: Ugovori Dukley Marine o korišćenju Luke Budva u punoj snazi do 2027.

"Najnovije najave o preuzimanju Luke Budva su političke igre koje onemogućavaju normalno poslovanje investitora, uznemiravaju zaposlene i korisnike marine"

5330 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Ugovori koje Dukley Marina ima o korišćenju Luke Budva su na punoj snazi do 2027. i mogu se raskinuti samo sudskom odlukom ili sporazumom sa Morskim dobrom, rekao je advokat Dukley Marine Dragan Prelević.

On u reagovanju tvrdi da ništa od toga ne postoji.

Povezani članci

07. Mart 2023.

Luku nakon dvije decenije vraćaju Budvi

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj potpisaće danas ugovor kojim će to javno preduzeće lokalnoj upravi ustupiti na privremeno korišćenje Luku Budva kod Starog grada.

Reagovanje Prelevića prenosimo integralno.

"Najnovije najave o preuzimanju Luke Budva su političke igre koje onemogućavaju normalno poslovanje investitora, uznemiravaju zaposlene i korisnike marine i nanose novu štetu koju neko mora da plati.

Ugovori koje Dukley Marina ima o korišćenju luke Budva su na punoj snazi do 2027. i mogu se raskinuti samo sudskom odlukom ili sporazumom sa Morskim dobrom. Ništa od toga ne postoji.

Ono sto očigledno postoji je apsolutna politička volja nove Vlade i Opštine da onemoguće privatnog operatera Luke u zakonitom poslovanju. To nije pravna već politička odluka na koju strani investitor nema uticaja."

Bonus video: