Protest bivših radnika Boksita: Deset godina traje agonija koju niko ne rješava

Bivši boksitaši će se u ponedjeljak, 13. marta okupiti ispred zgrade Vlade i tražiti prijem kod premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića

7368 pregleda 2 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Svetlana Mandić
Sa protesta, Foto: Svetlana Mandić

Nekadašnji radnici nikšićkih Rudnika Boksita okupili su se ispred bivše upravne zgrade kompanije kako bi protestom iskazali nezadovoljstvo zbog neisplaćenih zarada, ali i što je Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Nikšiću odbacilo krivičnu prijavu bivšeg radnika Raša Čivovića protiv nekadašnjih stečajnih upravnika kompanije Zdravka Cicmila i Mladena Matkovića.

Njih je Čivović teretio za nesavjestan rad u službi.

Bivši boksitaši će se u ponedjeljak, 13. marta okupiti ispred zgrade Vlade i tražiti prijem kod premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.

Čivović
Čivovićfoto: Svetlana Mandić

"Krivična prijava je prvo predata Specijalnom državnom tužilaštvu, a ODT je po drugi put odbilo krivičnu prijavu i nije postupilo po preporuci Višeg tužilaštva" , kazao je Čivović.

Kako je istakao, skoro deset godina traje agonija bivših boksitaša koju niko ne rješava. Radnici su nezadovoljni jer im još uvijek nijesu isplaćena potraživanja, a kako tvrdi, 850 hiljada eura od prodaje upravne zgrade Boksita, bivši stečajni upravnik je, nije uplatio radnicima, već je novac uplatio ili će uplatiti mađarskom povjeriocu “Vagonimpex KFT”.

Za oko 560 radnika se po raznim osnovama duguje oko 2,1 milion eura.

Bonus video: