Rok "To Montenegru" od devet dana da smijene Radovića ili da on vrati otpremninu

Iz UIP su naveli da su kompaniji "To Montenegro" rješenje dostavili 6. marta (juče), pa je od tog dana počeo teći rok koji je ostavljen avio-prevozniku da otkloni nepravilnost

27240 pregleda 34 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Inspekcija rada prošlog petka donijela je rješenje kojim je naređeno nacionalnom avio-prevozniku "To Montenegro" da u roku od 10 dana otkloni nepravilnosti u postupku zasnivanja radnog odnosa sa Sašom Radovićem, a koji je, kako je utvrđeno rješenjem, nezakonito imenovan na poziciju vršioca dužnosti direktora kompanije, saopšteno je "Vijestima" u Upravi za inspekcijske poslove (UIP).

"U vezi sa postupkom koji inspekcija rada vodi protiv kompanije 'To Montenegro', obavještavam Vas da je kompanija prihvatila odgovornost za prekršaj za koji je propisna novčana kazna u iznosu od 1.000 eura, jer se suprotno članu 21 stav 6 Zakona o radu zasnovala radni odnos sa g. Sašom Radovićem", naveli su iz UIP.

Iz UIP su naveli da su kompaniji "To Montenegro" rješenje dostavili 6. marta (juče), pa je od tog dana počeo teći rok koji je ostavljen avio-prevozniku da otkloni nepravilnost.

Radovića je Vlada premijera Dritana Abazovića imenovala na pomenutu poziciju u “To Montenegro” 15. decembra, a naslijedio je dotadašnju vršiteljku dužnosti Draganu Frantov Nikolić.

Hotelska grupa “Budvanska rivijera” uputila je 30. decembra prošle godine dopis Radoviću tražeći da vrati 76 hiljada eura koje su mu isplaćene na ime otpremnine.

Članom 21 stav 6 Zakona o radu je predviđeno da zaposleni koji je primio otpremninu po osnovu sporazumnog prestanka radnog odnosa ne može zasnovati radni odnos u privrednom društvu čiji je osnivač država u period od pet godina od momenta isplate otpremnine, ako prethodno nije vratilo cjelokupan iznos otpremnine.

Bonus video: