Morsko dobro ustupilo Luku Budva na upravljanje Opštini: Ispravljena višedecenijska nepravda

"Nikada više nećemo doći u situaciju da cijena komunalnog veza bude koliko je bila do sada. Morsko dobro će zajedno sa Opštinom raditi na unaprjeđenju Luke Budva da se podigne na nivo koji zaslužuje", kazao je Rađenović

10407 pregleda 9 komentar(a)
Sa potpisivanja, Foto: Vuk Lajović
Sa potpisivanja, Foto: Vuk Lajović

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj i predsjednik Opštine Budva Milo Božović, potpisali su memorandum o ustupanju Luke Budva na privremeno korišćenje lokalnoj upravi.

Predsjednik Upravnog odbora JP "Morsko dobro" Blažo Rađenović kazao je da je ovim ispravljena višedecenijska nepravda.

"Još jedan u nizu lijepih dana za građane Budve i Crne Gore, ispravljena je višedecenijska nepravda. Na osnovu zaključka Vlade stavljeno je van snage nešto što je nezakonito decenijama pripadalo privilegovanom pojedincu odnosno privrednom drušrvu. Ubuduće će konačno građani Budve ali i Crne Gore imati posebne benefite od ovog posla, posebne privilegije. Nikada više nećemo doći u situaciju da cijena komunalnog veza bude koliko je bila do sada. Morsko dobro će zajedno sa Opštinom raditi na unaprjeđenju Luke Budva da se podigne na nivo koji zaslužuje", kazao je Rađenović.

Detalj sa sastanka
Detalj sa sastankafoto: Vuk Lajović

Božović je najavio da će u ponedjeljak imati sastanak sa predstavnicima kompanije Dukley marina, dosadašnjim zakupcem, uvjeren da će se naći zajednički jezik oko preuzimanja Luke Budva.

"Ovo je veliki dan za Opštinu Budva, stekli su se uslovi preuzme Luku Budva. Nadam se da ćemo sa dosadašnjim zakupcem naći načina preuzmem Luku bez nekih velikih komplikacija. Otvoreni smo za razgovor, ja sam ih već pozvao da se sastanemo u ponedjeljak", kazao je Božović i zahvalio se Vladi, kao i direktoru i predsjedniku UO Morskog dobra Mikijelju i Rađenoviću.

Dokument
Dokumentfoto: Vuk Lajović

Bonus video: