Malinari najavili blokadu kružnog toka u mjestu Ribarevine i magistralnih puteva ka Prijepolju, Beranama i Podgorici

Iz Udruženja malinara Polimlja pozivaju sve malinare sa sjevera da dođu sa porodicama u što većem broju, kako bi skrenuli pažnju nadležnih na problem

3208 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zbog nezavidnog položaja, malinari iz Bijelog Polja blokiraće u četvrak u 12 časova na 30 minuta kružni tok u mjestu Ribarevine i magistralne puteve prema Prijepolju, Beranama i Podgorici.

Malinari su se na ovaj korak odlučili nakon što ih proteklih dana na razgovor nije primio premijer Dritan Abazović.

Iz Udruženja malinara Polimlja su naveli da su ogorčeni zbog nemogućnosti plasmana 350 tona maline koja je zarobljena u hladnjačama i što Ministarstvo poljoprivrede "nema sluha za njihove probleme".

Iz tih razloga nisu isplaćeni za dio prodate maline od prošle godine, usljed čega malinjacima, ali i hladnjačarima prijeti gašenje.

Blokadi su prethodili višemjesečni pregovori i obećanja iz Vlade i Ministarstva poljoprivrede, odakle su nedavno dobili odgovor da im neće pomoći.

Većina od 500 proizvođača iz tog centra crnogorskog malinarstva nije uspjelo da naplati malinu jer hladnjačari nisu uspjeli da je prodaju u Srbiji, koja je po mnogo nižoj cijeni otkupila ovo voće iz Ukrajine i Poljske.

Iz Udruženja malinara Polimlja pozivaju sve malinare sa sjevera da dođu sa porodicama u što većem broju, kako bi skrenuli pažnju nadležnih na problem.

Bonus video: