Ulcinjani predstavili ponudu za ljeto

Kada je u pitanju tržište Njemačke, prošle godine bilo je oko 152.000 dolazaka

2519 pregleda 3 komentar(a)
Sa štanda u Berlinu, Foto: TO Ulcinj
Sa štanda u Berlinu, Foto: TO Ulcinj

Predstavnici Turističke organizacije Ulcinja i HTP “Ulcinjske rivijere” učestvovali su na prestižnom turističkom sajmu u Berlinu, gdje su u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, od 7. do 9. marta, predstavili ponudu najjužnije opštine za predstojeću sezonu.

U saopštenju TO Ulcinj ističe se da je riječ o jednoj od dvije najznačajnije turističke manifestacije u svijetu.

”To je bila prilika da crnogorska turistička privreda održi sastanke, kao i da se subjekti iz djelokruga turizma Crne Gore sretnu sa brojnim međunarodnim partnerima”, navodi se u saopštenju.

Kada je u pitanju tržište Njemačke, dodaje se, prošle godine bilo je oko 152.000 dolazaka u kolektivnom i individualnom smještaju, što je skoro dvostruko veći rast u odnosu na 2021. godinu.

Na organizovanom štandu NTO nastupale su i lokalne organizacije, kao i turistički privrednici, na kojem su objedinili cjelokupnu turističku ponudu Crne Gore.

I predstavnici TO Ulcinj, dodaje se, imali su brojne sastanke sa turoperatorima iz Njemačke, Poljske i drugih država, što je bila idealna prilika za uspostavljanje kontakta.

”Nadamo da ćemo uspjeti organizovati posjete Ulcinju tokom ove godine. Ono što je bitno kod ovakvih berzi jeste da se ovdje sastaju sva tržišta. Tako da, pored naših interesa na njemačkom tržištu u situaciji smo da zadovoljimo i neke druge interese”, piše u saopštenju.

Delegaciju Crne Gore predvodili su direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Marković Tripković i državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Armend Milla.

Bonus video: