Izabrane biznis liderke i lideri za 2022. godinu

Izvršna direktorica kompanije M:tel Tatjana Mandić izabrana je za menadžerku godine u velikim preduzećima

5738 pregleda 3 komentar(a)
Godišnja nagrada AMM-a, Foto: AMM
Godišnja nagrada AMM-a, Foto: AMM

Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) izabrao je najbolje menadžerke, menadžere, preduzetnike i poslodavce u Crnoj Gori.

"Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore je, na predlog Predsjedništva AMM-a koje je razmotrilo 84 kandidature, donio odluku da najprestižniju poslovnu nagradu, koja je pod institucionalnim pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, dodijeli u 11 kategorija", saopšteno je iz AMM-a.

Dobitnici i dobitnice nagrade AMM-a dolaze iz različitih, sektora kao što su: prerada i proizvodnja hrane, ICT, hotelijerstvo, telekomunikacije, transport, građevinarstvo i trgovina.

"Kompanije na čijem su čelu izabrane laureatkinje i laureati, u 2022. godini su ostvarili izuzetne poslovne rezultate i krasi ih rast zaposlenosti, investicija, prihoda i dobiti. Ove kompanije upošljavaju više od dvije hiljade zaposlenih, a u protekloj godini ostvarile su preko 666 miliona eura ukupnih prihoda, 56 miliona eura dobiti i investirale preko 100 miliona eura.

"Izabrane biznis liderke i lideri i kompanije koje vode su prepoznate i po podršci humanitarnim aktivnostima, kulturi, sportu i ostalim vidovima društveno-odgovornog poslovanja, što je Upravni odbor posebno cijenio", ističu iz AMM-a.

Izvršna direktorica kompanije M:tel Tatjana Mandić izabrana je za menadžerku godine u velikim preduzećima.

Za menadžere godine u akcionarskim društvima proglašeni su izvršni direktor "Sava osiguranja" Nebojša Šćekić i glavni izvršni direktor "Jugopetrola" Vasilis Panagopoulos.

Menadžeri godine u oblasti korporativnog upravljanja su izvršni direktor Hotela Hilton Nemanja Nikolić i izvršna direktorica kompanije "Neregelija" Ljilja Pižurica.

Đorđije Goranović, osnivač i izvršni direktor Mesne industrije Goranović, proglašen je za menadžera godine u srednjim preduzećima.

Za menadžere godine u malim preduzećima izabrani su vlasnik i izvršni direktor "Agromonta" Božidar Jokić, kao i osnivač i izvršni direktor "Čikoma" Vladan Tabaš.

Osnivač i projekt menadžer kompanije "Five Group" Ivan Šoć proglašen je za menadžera godine u mikro preduzećima, dok je izvršni direktor firme "Klikovac" Miloš Klikovac mladi menadžer godine.

Za preduzetnike godine proglašeni su osnivač i generalni direktor "Okova" Gojko Bajović i osnivač i član Odbora direktora "Zetagradnje" Blagota Radović.

Kompanija One Crna Gora je naj poslodavac po mjeri djece i porodice.

Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore izabran je za instituciju za obrazovanje i edukaciju menadžera.

Vlastimiru Goluboviću pripala je nagrada za životno djelo.

Planirano je da se centralna svečanost dodjele nagrada održi 4. maja u Podgorici.

Bonus video: