Bjelopoljski malinari blokirali kružni tok u Ribarevinama: Ako nas ne prime Abazović i Joković radikalizovaćemo proteste

I danas tokom sat vremena blokade stvorene su kilometarske kolone u tri putna pravca, prema Bijelom Polju, Beranama i Podgorici

9402 pregleda 11 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Jadranka Ćetković
Sa protesta, Foto: Jadranka Ćetković

Malinari Bijelog Polja i danas su na sat vremena blokirali kružni tok u mjestu Ribarevine kod Bijelog Polja.

Malinari će, kako su najavili, radikalizovati proteste ukoliko ih na razgovor ne prime premijer Dritan Abazović i ministar poljoprivrede Vladimir Joković.

Oni već treći dan blokiraju kružni tok u Ribarevinama, ogorčeni zbog odnosa Vlade i resornog ministarstva prema njihovim problemima.

I danas tokom sat vremena blokade stvorene su kilometarske kolone u tri putna pravca, prema Bijelom Polju, Beranama i Podgorici.

"Nećemo odustati od svojih zahtjeva. Ukoliko nas premijer Dritan Abazović ne udostoji sastanka, kao ni ministar poljoprivrede Vladimir Joković radikalizovaćemo proteste i početi štrajk glađu. Mi ćemo iz dana u dan biti sve radikalniji. Po cijeni da glađu štrajkujemo pred Ministarstvom poljoprivrede i Vladom Crne Gore, neka znaju da smo i na to spremni. Neka dobro razmilse kakve će posledice i konsekvence ovakvog ignoranstskog ponašanja pretpjeti. Neka budu svjesni da će nam se u ovim nastojanjima pridružiti i stočari. Ovo nije problem malina, već socijalni problem. Problem čitavog sjevera. Ovo je pitanje opstanka na selu i sjeveru", kazao je malinar Andrija Delić.

Malinar Mitar Rakočević je kazao da je ovo samo jedan od problema malinara i da imaju velike probleme sa lošom putnom infrastrukturom.

"Dvanaest godina pokušavam da nešto izdejstvujem kada je put u Ravnoj rijeci u pitanju. Obraćao sam se predsjedniku Opštine Bijelo Polje Petru Smoloviću, ali me nisu udostojili čak ni odgovora", kazao je Rakočević.

On se zapitao šta će biti sa rodom na predstojeću berbu, kada su hladnjače zarobljene prošlogodišnjom malinom, ističući da malinarima predstojie veliki poslovi i ulaganja.

"NIje u pitanju deset već 500 ljudi. Nadam se da će Abazović i Joković imati razumijevanja da nas prime na razgovor", rekao je Rakočević.

Bonus video: