Abazović: Završeno je sa politikom da neko drži monopolističke linije suprotno zakonu

"Trendovi su ti da država danas ima jedan trajekt, da će za 15, 20 ili 30 dana imati još neki trajekt, a da će do ljetnje turističke sezone biti kompletirana flota", rekao je Abazović

23949 pregleda 45 komentar(a)
Abazović, Foto: Printscreen Facebook/Dritan Abazović
Abazović, Foto: Printscreen Facebook/Dritan Abazović
Ažurirano: 13.03.2023. 13:22h

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je danas da je jako važno da se Crna Gora vraća sebi na način što vraća svoje pomorstvo.

"Neko će reći nisu ovo novi brodovi, nisu novi, ali novi su trendovi. Trendovi su ti da država danas ima jedan trajekt, da će za 15, 20 ili 30 dana imati još neki trajekt, a da će do ljetnje turističke sezone biti kompletirana flota", rekao je Abazović na događaju povodom početka rada trajekta "Trideseti avgust" ispred trajektnog pristaništa u Leptanima.

On je dodao da će se raditi na kupovini broda koji treba da vozi na linijama Bar-Bari i Bar-Ankona te da će na taj način podsticaj pomorstvu u Crnoj Gori dobiti zamajac.

"Tajkunska politika mora da se završi. Nemamo ništa protiv privatnog sektora. Naprotiv, mi smo Vlada koja podržava sve privatne inicijative svih investitora koji hoće da rade fer. Ali da neko drži monopolističke linije suprotno zakonu, a da pritom ima jako lošu komunikaciju sa svima onima sa kojima treba da ima dobru komunikaciju sa tom politikom je završeno. I neka niko ne pokušava kao što je to bilo u prethodnih 20-ak dana da ponizi državu Crnu Goru. To se neće dozvoliti", poručio je Abazović.

"Želim da vas pozovem da odradimo probnu vožnju. Ali imam moralnu obavezu da iskažem veliko poštovanje prema kompaniji Ju briv i prema trajektu "Vasilije" koji je svih ovih dana vozio građane besplatno i ta firma je pokazala svoju društvenu odgovornost. Kada je državi i građanima trebala usluga, pojavili su se oni koji su imali mogućnost da je pruže. Mislim da je to veliki signal i drugim kompanijama kako treba da radimo u vremenima kada eventualno imamo ovakve situacije. Želim "Tridesetom avgustu" mirno more. Želim našim turistima, posjetiocima, svima koji budu bili korisnici da se ugodno voze, da se što više voze. Radujem se aktivi u Boki Kotorskoj, u Crnoj Gori i vjerujem da smo pokazali ono što je neko morao da uradi mnogo ranije", naveo je premijer.

Poručio je da sa onim linijama koje su monopolističke treba da upravlja država.

"Mislim da je to najbolji način ili u partnerstvu sa određenim firmama. U cilju rasterećenja saobraćaja već se razmišlja o uspostavi novih linija. naravno da treba uraditi nova pristaništa, nova mjesta gdje se saobraćaj može odvijati, ali apsolutno današnji događaj je još jedan pokazatelj da se sve može kad se hoće, od tehničkih detalja, potreba za nekim intervencijama, sve je izvodljivo danas u modernom društvu, komunikacija je vrlo laka i sa drugim državama koje su možda naprednije od Crne Gore u ovom segmentu. Ukoliko i dalje budemo pokazivali ovu dozu upornosti i spremnosti da radimo prave stvari, siguran sam da ćemo se zajednički radovati", kazao je Abazović.

Bonus video: