Damjanović: Pomoć penzionerima neće biti isplaćena uz februarsku penziju

Ministar finansija objasnio da država uplatu EK očekuje u narednih deset do 15 dana, nakon čega će uslijediti uplate pomoći

19683 pregleda 68 komentar(a)
Damjanović, Foto: Boris Pejović
Damjanović, Foto: Boris Pejović

Penzoneri ne mogu očekivati 150 eura pomoći uz ovu penziju, jer će im novac biti uplaćen tek kada Evropska komisija isplati 27 miliona eura državi, kazao je minista finansija Aleksandar Damjanović.

“Do 20. je to nemoguća misija, bez da se to desi danas. Ne moramo čekati ni narednu penziju, već to možemo isplatiti i vanredno kada stignu sredstva”, kazao je Damjanović za Radio Crne Gore.

Istakao je da uplatu EK očekuju u narednih deset do 15 dana. Za pomoć penzionerima i materijalno ugroženim porodicama od tog iznosa izdvaja se 8,5 miliona.

“U momentu kada Evropska komisija uplati sredstva, to očekujemo narednih dana, odmah nakon toga očekuje se da se napravi jedna varijanta, da se ne čekajući rebalas koji bi prihodovao ova sredstva, da se iz tekuće rezerve izdvoji novac da se izvrši isplata. Nećemo čekati, već će se islata izvršiti iz tekuće rezerve čim legnu sredstva od EK”, kazao je Damjanović.

Objasnio je da iz sredstava EK ne može biti izdvojiti novac za nezaposlene, jer su ona precizno definisana.

Bonus video: