Odložena rasprava u parnici Knežević protiv Aerodroma Crne Gore

Knežević traži da se poništi - utvrdi da je ništava Odluka Aerodroma Crne Gore kojom je Radulović izabran na radno mjesto zamjenika izvršnog direktora

2100 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

U Osnovnom sudu u Podgorici danas je odložena rasprava u postupku Biljane Knežević protiv Aerodroma Crne Gore i umješača na strani tuženog Petra Radulovića.

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda, rasprava, koja je počala iznova, je odložena zbog promjene postupajuće sudije.

"Tužilja traži da se poništi - utvrdi da je ništava Odluka tuženog kojom je umješač izabran na radno mjesto zamjenika izvršnog direktora, kada je, aplicirajući za navedeno mjesto, kao jedan od dokaza o ranijem radnom iskustvu umješač iskoristio potvrdu koja je, po mišljenju tužilje, sporna, zbog čega je podnijeta i prijava Specijalnom državnom tužilaštvu. Cijeneći da nema elemenata krivičnih djela iz njihove nadležnosti, Specijalno državno tužilaštvo je navedene spise na dalje postupanje ustupilo Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, radi ispitivanja da li su Darko Đondović i Petar Radulović svojim radnjama eventualno izvršili krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti iz njihove nadležnosti", navodi se u saopštenju koje potpisuje sudija portparol Osnovnog suda u Podgorici Ivana Becić.

Dodaje i da je postupajuća sudija ročište glavne rasprave odložila radi pribavljanja izjašnjenja Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

"U kojoj fazi se nalazi predmetni postupak, da li je u konkretnom slučaju predmet ispitivanja potvrda WIR Metaloprerada d.o.o., koja je potpisana od strane Darka Đondovića, a kojom se potvrđuje da je Petar Radulović u periodu od 01.03.2014. godine do 31.12.2017. godine bio angažovan kao rukovodilac sektora za proces prerade HARDOX metala, te da se omogući sudu uvid u spise predmeta, zavisno od faze postupka pred nadležnim državnim tužilaštvom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: