Đurović: Problemi koji tište Herceg Novi muče i svakog građanina Crne Gore i cijelu Vladu

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Đurović je posjetio Herceg Novi i sa predsjednikom te opštine Stevanom Katićem razgovarao je na temu predstojeće ljetnje sezone i planovima za valorizaciju brojnih turističkih lokaliteta u tom gradu

4476 pregleda 2 komentar(a)
Đurović, Foto: Vlada Crne Gore
Đurović, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada će pomoći dalji razvoj Herceg Novog i spremna je da pomogne lokalnoj samoupravi u svim izazovima sa kojima se suočava, poručio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Đurović je posjetio Herceg Novi i sa predsjednikom te opštine Stevanom Katićem razgovarao je na temu predstojeće ljetnje sezone i planovima za valorizaciju brojnih turističkih lokaliteta u tom gradu.

“Imali smo sjajnu turističku sezonu, ovu očekujemo da će biti još bolja. Herceg Novi ide uzlazno. Vjerujem da je za nama jedan od najposjećenijih Praznika mimoze, sa sadržajnim programom i siguran sam da će lokalna samouprava i turistička organizacija nastaviti ovako da promovišu svoj grad”, poručio je Đurović.

On je kazao da je Vlada spremna da, u granicama svojih mogućnosti, pomogne lokalnoj samoupravi u svim izazovima sa kojima se suočava.

Đurović je naveo da su problemi koji tište Herceg Novi kao što je Institut Simo Milošević, bolnica Meljine, kao što su gužve tokom ljeta, problemi koji muče i svakog građanina Crne Gore i cijelu Vladu.

“Pokušavamo, dosta je kompleksna situacija pravno- formalna, pokušavamo da se izborimo i da riješimo neke od tih problema. Nadamo se da ćemo u saradnji sa lokalnom samoupravom uspjeti u tome”, rekao je Đurović.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma kandidovalo dva važna projekta iz Herceg Novog - Citadelu i put za Sportsko selo za kapitalni budžet za narednu godinu.

Đurović je kazao da su, što se tiče ekonomije, spremni da podrže sve projekte koji dolaze iz te opštine, u vidu novih pogona, proizvodnje, privrednika koji žele da napreduju u svom biznisu

“Pozivam ih da iskoriste tu mogućnost i apliciraju na naše programe podrške, jer nije nam cilj da se vrte iste kompanije, želimo da napravimo disperziju i da kompanije i privreda iz Herceg Novog takođe osjete benefite vladinih programa”, kazao je Đurović.

Katić je poručio da lokalna samouprava radi na tome da se poboljšaju granični prelazi Sitnica i Kobila ka Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, dok se projektuje i lokalna obilaznica koja bi rasteretila saobraćaj u gradu.

On je istakao da je optimista pred predstojeću ljetnju sezonu.

„Početkom ove godine i realizacijom Praznika mimoze ovdje u Herceg Novom imali smo sigurno u februaru i jedan rekordan broj turista, što je prevazišlo naša očekivanja”, kazao je Katić.

Kako je rekao, ako se po jutru dan poznaje, sigurno će naredna turistička sezona biti rekordna po svim najavama koje imaju do sada, kada je u pitanju i Herceg Novi i Crna Gora.

Iz Ministarstva su naveli da je u sklopu posjete Herceg Novom Đurović obišao i Sportski centar Igalo sa hotelom Play, Žvinje - Sportsko selo i Gondolu Ilinica kao i hotel Lazure Marina & Spa.

Bonus video: