Ana Đukanović poklonila kćerki poslovni prostor

Ana Đukanović je nekretninu ranije založila na ime kredita svoga sina...

55226 pregleda 69 komentar(a)
Samo vikendica na Veruši nije pod hipotekom: Ana Đukanović, Foto: Boris Pejović
Samo vikendica na Veruši nije pod hipotekom: Ana Đukanović, Foto: Boris Pejović

Advokatica Ana Đukanović poklonila je poslovni prostor od 157 metara kvadratnih u prizemlju fudbalskog stadiona pod Goricom kćerki Emini Kolarević.

To piše u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti” imale uvid, a sestra aktuelnog predsjednika države i lidera opozicione Demokratske partije socijalista od kraja oktobra prošle godine ne vodi se kao vlasnica atraktivne nekretnine.

Kako se navodi u katastarskoj evidenciji, riječ je o objektu u Ulici Vaka Đurovića koji ima prizemlje, a kao vlasnici zemljišnog kompleksa na kojima su sportski tereni uknjiženi su Glavni grad Podgorica i preduzeće Sportski objekti DOO Podgorica.

Ana Đukanović je godinama iznajmljivala poslovni prostor Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, po cijeni od 17.898 eura.

Poslovni prostor prethodno je založila na ime kredita kao pomoć poslovanju firme svoga sina Edina Kolarevića, koji u Dobroti razvija turistički biznis.

Hipoteka stoji na poslovni prostor i nakon što se Emina Kolarević uknjižila.

”Hipoteka na osnovu založne izjave od 20. januar 2021, hipotekarni dužnik Ana Đukanović u iznosu od 136.969,9 eura sa rokom otplate od 54 mjeseca od čega je 12 mjeseci grejs period, korisnik kredita Edin Kolarević u iznosu od 495.960 eura sa rokom otpale od 60 mjeseci od čega 24 mjeseca grejs period, korisnik kredita DP Hotel faciliy DOO Kotor, najveći iznos limitiran je na iznos od 632.923,96 eura”, piše u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti” imale uvid.

Banka je istovremeno stavila zabranu otuđenja i opterećenja.

Edin Kolarević vlasnik je nekoliko firmi koje stoje iza projekta vrijednog 20 miliona eura - hotel sa pet zvjezdica “Allure Palazzi” u okviru luksuznog kompleksa “Dobrota Palazzi”.

Ana Đukanović je, kako su “Vijesti” ranije objavile, i dio ostale svoje imovine založila na ime kredita svoga sina.

Nakon što je poklonila poslovni prostor kćerki, advokatica je i dalje vlasnica vrijedne imovine u Podgorici. Ona posjeduje stan od 214 kvadrata na drugom spratu u zgradi u naselju Kruševac. Stan je još u martu 2020. založila na ime kredita od 300 hiljada eura koji koristi kompanija “DP Hotel facility” njenog sina Edina Kolarevića.

”Hipotekarni dužnik Ana Đukanović, korisnik kredita DP Hotel facility DOO Kotor, dug 300.000 eura, rok otplate 84 mjeseca”, navodi se u listu nepokretnosti.

Banka je tada upisala i zabranu otuđenja i opterećenja bez njihove pisane saglasnosti. Prethodno je sa stana skinuta hipoteka Nove banke od 150 hiljada eura, koji je takođe uzela Ana Đukanović, a korisnik je bio njen sin.

Advokatica je vlasnica i tri stana u zgradi koju je u naselju Kruševac u Podgorici gradila kompanija “Cijevna hotel” - riječ je o stanovima na trećem spratu od 53,42 i 80 kvadrata.

Na stanove je početkom februara upisna hipoteka na ime kredita od 150 hiljada eura. Kako stoji u listu nepokretnosti, riječ je o kreditu od 150 hiljada eura.

”Zabilježba hipoteke na osnovu založne izjave od 27. decembra 2022. godine, hipotekarni dužnik Ana Đukanović u iznosu od 150.000 i rok otplate od 36 mjeseci, krajnji rok otplate 1. januar 2026”, piše u listu nepokretnosti.

Banka je takođe stavila zabranu otuđenja, opterećenja i izdavanja u zakup bez njihove saglasnosti.

Jedina nekretnina koju Đukanović posjeduje, a koja nije opterećena kreditnim zaduživanjima, je vikendica na Veruši, koja je u procesu legalizacije.

Bonus video: