Đurović: Od utorka životne namirnice jeftinije

"Ja ću koliko sjutra da obiđem po jednu prodavnicu, da se lično uvjerim kako akcija ide. Onda ćemo da vidimo kakvo će biti kretanje cijena, ići će onda do kraja maja, a onda ćemo da vidimo kakva će biti generalna situacija", naveo je Đurović

44896 pregleda 64 komentar(a)
Đurović, Foto: Printscreen YouTube
Đurović, Foto: Printscreen YouTube

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović saopštio je da će od utorka krenuti akcija "Stop inflaciji", pa će građani moći da kupuju osnovne životne namirnice po jeftinijim cijenama.

Kako je naveo Đurović, u toku dana će resor kojim rukovoditi javno objaviti artkile i njihove cijene kao i mjesta na kojima će se oni prodavati.

Đurović je kazao da su do danas svoje antiinflacione korpe dostavili: Voli, Laković, Domaća trgovina, Mercator, Mega promet, Franca.

"Ja im se svima zahvaljujem. Pokazali su društvenu odgovornost", rekao je Đurović, koji je pozvao i druge trgovačke lance da se pridruže akciji.

On je kazao da su ti trgovački lanci dali i više od predviđenih 25 proizvoda kojima će marža biti ograničena na pet odsto.

"Ja ću koliko sjutra da obiđem po jednu prodavnicu, da se lično uvjerim kako akcija ide", rekao je Đurović.

On je dodao da će prva antiinflaciona korpa trajati do kraja aprila.

"Onda ćemo da vidimo kakvo će biti kretanje cijena, ići će onda do kraja maja, a onda ćemo da vidimo kakva će biti generalna situacija", naveo je Đurović.

Predviđeno je da u osnovnu antiinflacionu korpu uđu sljedeći proizvodi: jaja, vrste sira, jogurt, mlijeko, krompir, pirinač, pasulj, makaroni, pileće meso, šunka u omotu, suvo svinjsko meso, sardine u ulju, mliječna čokalada, mljevena kafa, razni sokovi, dio povrća, hrana i šampon za bebe, pelene za bebe, higijenski ulošci, šampon za odrasle, deterdžent...

Antiinflaciona korpa
foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Bonus video: