Ban: Jadrolinija je nudila "Priznu" "Pomorskom saobraćaju" za 80.000 eura, i to ne jednom

Reagovanje izvršnog direktora "Pomorskog saobraćaja"

28391 pregleda 52 komentar(a)
Sprema informacije za tužioca: Dejan Ban, Foto: Vijesti
Sprema informacije za tužioca: Dejan Ban, Foto: Vijesti
Ažurirano: 22.03.2023. 19:48h

Povodom intervjua direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladena Mikijelja koji je pod nazivom “Za nepune tri godine otplatićemo sve trajekte” koji je objavljen u “Vijestima” 22. marta danas je reagovao izvršni direktor “Pomorskog saobraćaja” Dejan Ban. Reagovanje prenosimo integralno.

”Povodom navedenog teksta u kojem je pomenuto moje ime i u kojem sam javno, od strane direktora JPMD ohrabren “da iskoristim sve zakonske mogućnosti koje su mi na raspolaganju” ističem da nema potrebe da me bilo ko, pa ni direktor JPMD ohrabruje. Ja, za razliku od njega, znam što mi je činiti.

Moja građanska obaveza je da prijavim saznanja o mogućem kaznenom djelu, a na žalost kompletne gospode iz uprave JPMD, uključujući i direktora, moja saznanja u vezi, sada već slučaja “Prizne”, jako su iscrpna, budući da je to trajekt koji je “Jadrolinija” još od marta mjececa prošle godine nudila “Pomorskom saobraćaju” za 80.000 eura, i to ne jednom.

Javnosti radi, ističem informaciju da je “Pomorski saobraćaj”, nakon pribavljanja mnoštva informacija i detaljnih analiza stručnih službi, koje su trajale od marta do avgusta mjeseca prošle godine, definitivno odustalo od isticanja bilo kakve ponude za kupovinu trajekta “Prizna”, uz ocjenu da se radi o višestruko rizičnoj investiciji.

Početkom avgusta prošle godine brokeri su se spremali organizovati ponuđača koji planira da odvede brod u staro željezo u Tursu. Šta se dalje dešavalo, Uprava i direktor JPMD će detaljnije pojasniti.

Naravno, sve ove i mnoge druge informacije o slučaju “Prizna” su u pripremi i u razumnom vremenu biće dostupne nadležnom tužiocu”.

Bonus video: