Abazović sa predstavnicima američkih kompanija: Crna Gora otvorena za strane investicije

Premijer upoznao predstavnike američkih kompanija sa pogodnostima za ulaganje u turizmu, energetskom sektoru i infrastrukturi

8591 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Dritan Abazović poručio je tokom sastanka u Vašingtonu sa Američkom centralno-evropskom biznis asocijacijom (ACEBA), koja okuplja američke kompanije sa većinskim američkim kapitalom, da je Crna Gora otvorena za strane investicije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici te asocijacije, kao i predstavnici američkih kompanija, poput UGT Renewables, Palo Alto Networks, Bechtel i Oshkosh Defence.

Iz Vlade je saopšteno da je tom prilikom razgovarano o boljoj privrednoj saradnji između američkih kompanija i države Crne Gore.

Abazović je predstavio pogodnosti za ulaganje u Crnu Goru, navodeći da je u naša država otvorena za strane investitore, o čemu, kako je istakao, najbolje svjedoči prošlogodišnji rekord u direktnim stranim investicijama, koje su prvi put prešle milijardu eura. U tom kontekstu, premijer je naglasio da Vlada stoji na raspolaganju u cilju dodatnog unapređenja odnosa.

Predsjednik Vlade je predstavnike američkih kompanija upoznao sa pogodnostima za ulaganje u turizmu, kao i energetskom sektoru i infrastrukturi.

Bonus video: