Casa del Mare postala član prestižnog programa EBRD-ja

Hotelska grupacija Casa del Mare postala je član Blue Ribbon programa, što podrazumijeva kontinuiranu savjetodavnu podršku i finansiranje Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) ovoj kompaniji u narednih pet godina.

24667 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Casa del Mare
Foto: Casa del Mare

EBRD-ov Blue Ribbon program​​ pruža operativni, menadžment i finansijski konsalting za mala i srednja preduzeća koja pokazuju veliki potencijal za rast. Ovim se pruža mogućnost kompanijama da u toku pet godina, koliko traje ovaj program, na raspolaganju imaju lokalne i međunarodne eksperte u cilju osiguravanja daljeg rasta i razvoja kompanije. Kompanije mogu postati dio ovog programa samo na poziv EBRD-a.

“Prepoznali smo Casa del Mare hotelsku grupaciju kao pouzdanog partnera Blue Ribbon programu, koji ne samo da nudi najbolji konsalting iz oblasti krucijalnih za dalji razvoj, već i priliku za umrežavanje sličnih kompanija u preko 36 država širom tri kontinenta na kojima, kao EBRD, sprovodimo našu misiju” istakao je šef kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori gospodin Remon Zakaria. “Ova prekretnica se nadovezuje na našu postojeću saradnju sa kompanijom unazad deset godina kroz savjetodavne usluge koje se pružaju u sklopu našeg programa Savjeti za mala preduzeća u oblasti ugostiteljske industrije. EBRD je transformisala učinak hiljada malih preduzeća i postavila temelje za pametan, održiv i inkluzivan rast koji namjeravamo da repliciramo i kroz našu dalju saradnju sa Casa del Mare” rekao je Zakaria.

Casa del Mare
foto: Casa del Mare

Da će EBRD biti u narednom periodu svojevrstan oslonac i izvor znanja i iskustva za osnivača i izvršnog direktora hotelske grupacije Casa del Mare, Nikolu Milića, predstavlja veliku čast i zadovoljstvo.

“To što smo dio ovog programa, garant je našeg daljeg neupitnog rasta, ali i potvrda da kao kompanija i brend ispravno radimo. Narednih pet godina su za nas zbilja od ključnog značaja - ove godine otvaramo novi Casa del Mare Mangata hotel na Budvanskoj rivijeri, kao i novi ugostiteljski objekat pored naše Bocase. Iduće godine otvaramo Hotel Wulfenia, naše prvo ugostiteljsko iskustvo na sjeveru Crne Gore. U narednom periodu očekujemo pokretanje projekata van Crne Gore. To što nam je narednih pet godina EBRD na raspolaganju, što je praktično dio naše firme, i čiji su eksperti sastavni dio našeg tima, sigurnost je i podsticaj ne samo za nas, već i za naše investitore. EBRD je ne samo garant kvaliteta, već i onaj jedinstveni dodatak koji svaki projekat čini još boljim i uspješnijim,” rekao je Milić. “Želim da od srca zahvalim svima koji su učinili da Casa del Mare postane dio ovog programa; daćemo sve od sebe da budemo i njima na ponos,” zaključio je Milić.

Evropska banka za obnovu i razvoj je prisutna u Crnoj Gori od 2006. godine i do sada je podržala 81 projekat, ukupne investicione vrijednosti od 724 miliona eura. U svom radu u Crnoj Gori, EBRD se fokusira na povećanje konkurentnosti privatnog sektora, podržavanje održivih praksi, poboljšanje povezanosti i regionalne integracije i promovisanje energetske sigurnosti i efikasnosti na regionalnom nivou.

Casa del Mare
foto: Casa del Mare

Hotelska grupacija Casa del Mare dobitnik je brojnih državnih i regionalnih nagrada za izvrsnost brenda i usluge. Hotelska grupacija trenutno u svom sastavu ima pet malih hotela širom Boke Kotorske, te dva jedinstvena restoranska koncepta - Bocasa Beach & Restaurant i Casa Epico, kojima se ovog ljeta pridružuju novi hotel Casa del Mare Mangata i Limoneto Beach and Restaurant.