Vlada ovlastila Marković da potpisuje obračune zarada zaposlenima u Upravi za ugljovodonike

Zaposleni u Upravi za ugljovodonike od kraja januara nijesu primili plate jer nema ko da potpiše platne liste, pošto ova uprava nema direktora

9998 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović

Vlada je ovlastila Miu Marković da raspolaže budžetskim sredstvima opredijeljenim Upravi za ugljovodonike, u skladu sa Zakonom o budžetu za 2023. godinu.

Marković je, kako se saopšteno iz Vlade, ovlašćena i da potpisuje finansijske akte neophodne za nesmetano funkcionisanje rada organa, do imenovanja vršioca dužnosti direktora ili imenovanja direktora u skladu sa Zakonom.

Ova odluka donijeta je na telefonskoj sjednici Vlade.

Marković je imenovana kako bi se obezbjedilo nesmetano funkcionisanje i rad organa Uprave za ugljovodonike.

Zaposleni u Upravi za ugljovodonike od kraja januara nijesu primili plate jer nema ko da potpiše platne liste, pošto ova uprava nema direktora.

MKI je predložilo početkom marta da Vlada izabere vršioca dužnosti direktora Bogdana Fatića na puni mandat jer je prvorangirani na raspisanom konkursu Uprave za ljudske resurse, ali premijer Dritan Abazović na toj sjednici nije stavio predlog na glasanje već je rekao da mu daju drugo ime.

Fatić je funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) i u Upravu je došao za vršioca dužnosti nakon podnošenja ostavke na mjesto poslanika DPS-a u parlamentu.

Bonus video: