Budvanska rivijera lani ostvarila 300.000 noćenja, očekuju dobru predsezonu

Iz kompanije navode da je ugovorena saradnja sa brojnim partnerima Evrope za tekuću turističku godinu

2666 pregleda 4 komentar(a)
Foto: HG Budvanska rivijera
Foto: HG Budvanska rivijera

Hotelska grupa Budvanska rivijera je proteklu turističku godinu zaokružila poslovnim rezultatom koji je sa realizacijom preko 300 hiljada noćenja, premašio pokazatelje sezone 2021. za 20 odsto. To je saopšteno iz te najveće crnogorske hotelske kompanije u većinskom vlasništvu države.

Kako naglašavaju, to je nakon globalne dvogodišnje stagnacije na turističkom tržištu otvorilo nove mogućnosti i prostor za projektovanje još boljih rezultata u sezoni 2023.

U ovom prvom kvartalu tekuće godine otvoreni su hoteli Palas i Palas lux u Petrovcu, a krajem marta otvoren je hotel Aleksandar u Budvi.

"Mjesec mart protiče u znaku MICE aranžmana, i to Evropskog Šahovskog prvenstva (za žene), a prethodno su realizovani Seminari instituta za ekonomiju i pravo (iz Srbije) i međunarodni Seminar Instituta za javno zdravlje. Predsezonski period će prema za sada najavljenim rezervacijama rezultirati dobrom popunjenošću hotela, uz realizaciju nekoliko masovnijih aranžmana i očekivanje da se ovih dana intenzivira prodaja aranžmana posebno sa tržišta sa kojih se pokreću avio linije od kraja marta i do polovine maja mjeseca.Tokom aprila i maja najavljeni su organizovani dolasci grupa iz Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Bugarske, Slovenije, Mađarske, Poljske”, ističu iz HG Budvanska rivijera.

Kako dodaju, u okviru redovnih aktivnosti u dijelu kvalitetne pripreme za turističku sezonu, ugovorena je saradnja sa brojnim partnerima Evrope za tekuću turističku godinu.

“Kontinuirano je prisustvo na svim značajnim međuranodnim sajamskim manifestacijama sa ciljem što je moguće intenzivnije promocije hotelske ponude, u konstantnoj namjeri da se kroz B2B radionice unapređuje saradnja sa postojećim i potencijalno novim poslovnim partnerima. U tom dijelu će i ove godine biti zastupljena raznolikost mreže emitivnih tržišta, uz napomenu da se otvaraju i nove emitivne zone, sa kojih su već prošle godine zabilježeni dolasci. Ovo se posebno odnosi na tržišta Egipta i Izraela”, navode iz ove kompanije

Osim već pomenutih emitivnih tržišta , kako dodaju, prema ugovorenoj saradnji i najavama dolazaka za sezonu 2023, emitivna struktura će obuhvatiti tržišta Francuske, Češke, Poljske, Njemačke, zemlje Beneluksa uz podrazumijevanu pretpostavku velikog broja dolazaka gostiju iz regiona.

Bonus video: