Potpisan ugovor o gradnji bulevara od Jaza do Aerodroma Tivat

"Ovo je samo prvi u nizu projekata koji se tiče primorja, a koji treba da olakšaju saobraćaj", kazao je premijer

11423 pregleda 31 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Ugovor za izgradnju budućeg bulevara na magistralnom putu M-1, dionica od Aerodroma Tivat do Jaza, potpisan je danas u Podgorici.

Ta dionica puta, duga 16 kilometara, biće pretvorena u saobraćajnicu sa četiri trake, a imaće obostrane trotoare i razdjelno ostrvo. U ime Vlade ugovor o rekonstrukciji potpisala je Uprava za saobraćaj i Regionalni vodovod.

“U okviru projekta rekonstrukcije biće izgrađen novi cjevovod Regionalnog vodovoda u cilju poboljšavanja napajanja vodom opština Tivat, Herceg Novi i Kotor”, kazao je izvršni direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović, kako prenosi Mediabiro.

Rekonstrukcija će, kako je najavljeno, biti završena za dvije godine, a radove će izvoditi kineski konzorcijum “Shandong”.

“Unapređenje saobraćajne infrastrukture Crnoj Gori će donijeti više razvojnih mogućnosti. Mi smo spremni da sarađujemo sa Vladom Crne Gore na produbljivanju razumijevanja kroz blisku saradnju. Uz podršku Vlade Crne Gore i ambasade Kine nastavićemo da se držimo profesionalnog stava i da iskoristimo tehnološke prednosti kako bi kvalitetno završili projekat u roku”, rekao je Lu Yao.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović podsjetio je da je na ovom dijelu puta najveća frekvencija saobraćaja tokom ljetnje turističke sezone.

“Porazno je da se od Budve do Aerodroma Tivat putuje po nekoliko sati, a znamo da se radi o kratrkim dionica. Ovo je samo prvi u nizu projekata koji se tiče primorja, a koji treba da olakšaju saobraćaj”, rekao je Abazović.

On je poručio da će intenzivniji radovi na bulevaru početi nakon ljeta, a kazao je da je ambicija Vlade da gradi nastavak postojećeg auto-puta kao i jadransko - jonski auto-put.