Klaster preduzetnika šansa za jačanje malih preduzeća u Nikšiću

"Preduzetnica Mira Jovović istakla je pozitivne utiske i velika očekivanja, uz nadu da se kreće u jednu lijepu priču koja može biti od izuzetnog značaja za cjelokupno društvo, dok je preduzetnik Vlado Pejović ukazao na značaj ujedinjenja malih preduzetnika uz poruku: Mi smo mali, a kad smo zajedno jači smo"

3034 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Nikšić
Sa sastanka, Foto: Opština Nikšić

U cilju razvoja malih i srednjih preduzeća i podrške privatnom sektoru u prostorijama EPCG-Željezara Nikšić održan je inicijalni sastanak sa malim preduzetnicima Nikšića.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, predsjednik Odbora direktora EPCG-Željezara Nikšić Marko Perunović, izvršni direktor EPCG-Željezara Nikšić Đorđije Manojlović, kao i predstavnici preduzeća „MM System“ d.o.o., „MG staklo“ d.o.o., „Hakanto“ d.o.o., „Drašković gradnja“ d.o.o., „Šober prevoz“ d.o.o., „Peja-Plast“ d.o.o., „Frigo sistem“ d.o.o., „Staršped Labudović“ d.o.o. i predstavnici firmi za tapaciranje.

"U uvodnom dijelu sastanka preduzetnici su ukazali na ključne aktivnosti i planove djelovanja, kao i na probleme sa kojima se suočavaju. Imajući u vidu da su preduzetnici istakli ograničenost prostornog kapaciteta, kao ključnu barijeru u razvoju njihovog poslovanja, sastanak se odvijao u pravcu razmjene ideja, diskutovanja i donošenja predloga”, rečeno je nakon sastanka.

Predstavnici EPCG-Željezara Nikšić su predložili osnivanja klastera preduzetnika, kao jednog od preduslova za otpočinjanje saradnje, a Kovačević je istakao da je lokalna uprava spremna da pruži određeni vid podrške, kroz obezbjeđivanje subvencija za poslovanje unutar biznis zone.

“Preduzetnica Mira Jovović istakla je pozitivne utiske i velika očekivanja, uz nadu da se kreće u jednu lijepu priču koja može biti od izuzetnog značaja za cjelokupno društvo, dok je preduzetnik Vlado Pejović ukazao na značaj ujedinjenja malih preduzetnika uz poruku: Mi smo mali, a kad smo zajedno jači smo”, naveli su iz lokalne uprave.

Predsjednik Odbora direktora i izvršni direktor EPCG-Željezara Nikšić poručili su da je cilj oživjeti Nikšić i otvoriti nova radna mjesta, sa željom da ta fabrika postane centar poslovnih dešavanja i biznis zona Nikšića.

Bonus video: