Centar za ženska prava: Obustavljanjem isplata iz Alimentacionog fonda Vlada iskazala neodgovornost i neprofesionalnost

"Ne pristajemo da se političke nezrelosti lome preko naših leđa i zato pozivamo na hitno postupanje odgovornog Ministarstva koje će omogućiti ostvarivanje ovog stečenog prava svima kojima pripada"

2665 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Centar za ženska prava
Foto: Centar za ženska prava

Obustavljanjem isplata iz Alimentacionog fonda Vlada Crne Gore je iskazala svoju nedogovornost, neprofesionalnost i nedostatak stvarne volje da se bavi najvažnijim pitanjima našeg društva, poručila je NVO Centar za ženska prava.

"Dosljednost u politikanstvu i fingiranju odgovornih politika samo je nastavak višedecenijske prakse koja kalkuliše sa potrebama i životima najranjivijih kategorija, među kojima su prije i poslije svega - naša djeca", dodaje ova NVO u saopštenju.

Iz Ministarstva finansija ranije danas su poručili da su isplate iz Alimentacionog fonda, koji je osnovan 1. novembra prošle godine, obustavljene i neće ih biti sve do najavljenih izmjena Zakona o privremenom izdržavanju djece.

Povezani članci

29. Mart 2023.

Obustavljene isplate iz Alimentacionog fonda

"Dok se glasno aplaudira povećanjima plata u javnoj upravi koja kao da ostaje imuna na cijeli korpus problema prepoznatih zvaničnom vladinom strategijom, principijelno još samo služeći za partijska nadgornjavanja i zapošljavanja, i dok nam je zemlja ostala još jedino evropski pionir po broju službenih automobila, dotle se namirivanje egzistencijalnih potreba djece, koja su već kolaterala nefunkcionišućeg sistema, odgađa za neka bolja vremena", piše u saopštenju NVO Centar za ženska prava.

Dodaju i da ne pristaju na davanja na kašičicu.

"Ne pristajemo da se političke nezrelosti lome preko naših leđa i zato pozivamo na hitno postupanje odgovornog Ministarstva koje će omogućiti ostvarivanje ovog stečenog prava svima kojima pripada", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: