Održan 4. Business (građevina) speed networking - u organizaciji bonitetne kuće Solvent Rating

Događaju prisustvovalo više od 10 investitora i 10 izvođača i podizvođača što je za cilj imalo međusobnu saradnju

16252 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mara Babović
Foto: Mara Babović

Kompanija Solvent Rating iz Podgorice u saradnji sa hotelom Signum Podgorica, organizovala je 4.Business speed networking – građevina, koji je okupio domaće kompanije koje dolaze iz građevinske djelatnosti u Crnoj Gori.

Prisustvovalo je više od 10 investitora i 10 izvođača/podizvođača koji su na jedinstven način predstavilI svoju ponudu i potrebu, sa ciljem međusobne saradnje.

„Građevina je pored ugostiteljstva, druga najrazvijenija djelatnost u Crnoj Gori, pa je to razlog zašto je tema 4. Business speed networkinga upravo ova djelatnost. Nastojimo da kroz organizaciju tematskih networkinga povezujemo domaće kompanije, u ovom slučaju iz građevinskog sektora. Cilj nam je da povežemo kako firme iz istog sektora, tako i male porodične firme sa srednjim i velikim preduzećima. Na ovaj način ostvarujemo našu misiju a to je konstantan razvoj i jačanje privrede u Crnoj Gori kroz povezivanje i saradnju domaćih kompanija", poručuje direktor kompanije Solvent Rating Slobodan Stamenković.

Nagrade za najuspješnije menadžere i firme iz građevinskog sektora

Na samom događaju direktor Solvent Rating-a uručio je priznanje „Najbolji Menadžer 2023“ najboljim rukovodiocima iz građevinske djelatnosti za uspješne rezultate u dosadašnjem radu, a to su:

  • Jovo Popović – Structurarch Group Podgorica
Bussines speed networking
foto: Mara Babović
  • Olivera Đurković – Niksal d.o.o Nikšić
Bussines speed networking
foto: Mara Babović
  • Bojan Šćepanović – Bomakos d.o.o Podgorica
Bussines speed networking
foto: Mara Babović
  • Laketa Đurović – Šišković d.o.o. Danilovgrad
Bussines speed networking
foto: Mara Babović
  • Srđan Nenadović – Trend Inženjering d.o.o Podgorica
Bussines speed networking
foto: Mara Babović

Pored pomenutih kompanija učesnici 4. Business speed networkinga bile su sledeće kompanije: Gold Bar, CMM Group, Art Beton, Sigilum, Aqua Casa Crna Gora, Floring, Teknoxgroup, Megatron, Fragmat i dr.

Provjerite da li se vaše rukovodstvo nalazi na listi najuspješnijih menadžera u 2023 godini u Crnoj Gori popunjavanjem UPITA.

Jedan od dobitnika nagrade, Jovo Popović iz Structurarch Group smatra da ovakvi događaji doprinose i dokazuju da se, iako je Crna Gora malo tržište, ne poznaju se svi u građevinarstvu.

"Dobro je da se male i velike firme poveću u raznim djelatnstima i veoma je dobro ovo što radi Solvent Rating. Mi se bavimo već devet godina projektovanjem, nadzorom i revizijom i imamo oko 600 projekata u karijeri, sarađujemo sa velikim brojem projektnih biroa i investitora po Crnoj Gori", rekao je Popović.

Direktorka CMM Investment Group Nataša Grdinić ocjenjuje da su ovakvi događaji upravo ono što izdvaja Solvent Rating od ostalih kompanija.

"Mi smo kao privrednici privrednici prepoznali veliku korist od ovakvih networking događaja gdje se zbližavamo i postaje lakše pronalaženje ponude i potražnje. Pogotovo mi investitotiri lakše pronalazimo izvođače i podizvođače, kao što je recimo jedna od firma ,,Bomakos", sa kojom sarađujemo", rekla je Grdinić.

Misija Solvent Rating-a je da pomogne crnogorskim kompanijama u traženju novih klijenata, provjeri istih, naplati potraživanja i povećanju likvidnosti preduzeća. Cilj kompanije je i edukacija crnogorskih privrednika o korišćenju ovakvih informacija koje su praksa u svijetu već dugi niz godina.

Bussines speed networking
foto: Mara Babović

Direktor ove kompanije Slobodan Stamenković ističe da je iza njih sedam godina uspješnog poslovanja, kroz pružanje poslovnih informacije za sva pravna lica na teritoriji Crne Gore, Srbije i Albanije, a da je pomoću njihovih portala boniteti.me i poslovnamreza.me moguće provjeriti domaće firme.

"Ujedno sertifikujemo najuspješnije kompanije, 'Sertifikatom Bonitetne Uspješnosti', a već drugu godinu i 'Najbolje Menadžere', koji su se izdvojili svojim poslovanjem na domaćem tržištu", poručuje Stamenković,