”ToMontenegro” zakupio novi “airbus” za ljeto

U kompaniji očekuju da će novim avionom prevesti 120 hiljada putnika i da sa ovim angažovanjem neće biti u gubitku

13556 pregleda 15 komentar(a)
Foto: heston.aero
Foto: heston.aero

Nacionalna aviokompanija “ToMontenegro” uzela je u zakup avion “airbus A320” od litvanske kompanije “Heston”, koja će u narednih sedam dana pojačati domaću flotu.

Avion je, prema informacijama “Vijesti”, juče stigao u Crnu Goru, a već za dva dana biće na novim letovima. Riječ je o luksuznom avionu sa 180 sjedišta, namjenjenog za duže letove. Avion ima sve potrebne licence, a dobijena je i saglasnost Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Ovo će biti treći avion kojim će domaća aviokompanija obavljati letove i on je značajno veći od postojeća dva “embraera E195” koji su u vlasništvu “ToMontenegra” i koji imaju po 116 sjedišta.

Avion je zakupljen na period od sedam mjeseci, odnosno do kraja oktobra, zajedno sa posadom. Fiksna cijena zakupa je 5,5 miliona eura.

Prema informacijama “Vijesti” iz kompanije, očekuju da ovim avionom prevezu preko 120.000 putnika, brojkom kojom bi pokrili sve troškove njegovog angažovanja.

”ToMontenegro” je i prošle godine tokom ljetnje sezone zakupio avion “airbus A320” od hrvatske kompanije “Trade Air” iz Zagreba, što se pokazala kao uspješno za kompaniju, ali i za turističku sezonu.

Veći avion je kompaniji, kako je saopšteno, potreban kako bi predstojeći period povećanog intenziteta saobraćaja tokom ljetnjih mjeseci iskoristili na najefikasniji način i omogućili dolazak velikog broja inostranih turista sa glavnih emitivnih tržišta.

Prema informacijama “Vijesti”, avion je bijele boje bez ikakvih oznaka litvanske aviokompanije, pa će se u slučaju potrebe lako brendirati u boje i oznake “ToMontenegra”.

G.K.

Bonus video: