Vlada usvojila procjenu imovine Montenegro bonusa; Šahmanović: Imaćemo obavezu da lagerujemo 50.000 tona nafte

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović kazao da će se sistemski stati iza državne naftne kompanije

3413 pregleda 0 komentar(a)
Šahmanović, Foto: Vlada Crne Gore
Šahmanović, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore dala je saglasnost na Informaciju u vezi procjene imovine državne naftne kompanije Montenegro bonus.

Revizorska kuća "HLB Mont Audit" procijenila je da imovina državne naftne kompanije Montenegro Bonus vrijedi 23,35 miliona eura.

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović objasnio je na sjednici Vlade da u odluci o osnivanju Montenegro bonusa iz jula 2003. godine i njenim izmjenama iz decembra 2021. godine, osnovni kapital iznosi 50.000 eura, a u poslovnim knjigama Montenegro bonusa, osnovni kapital se vodi u iznosu od 20.166.052,70 eura, dok je u CRPS-u nula eura.

"Sistemski ćemo stati iza ove kompanije. Radimo na zakonu o strateškim rezervama nafte i imaćemo obavezu da lagerujemo 50.000 tona, a nemamo skadišne kapacitete i te rezervoare treba planrati u te svrhe. Rezervoari u Lipcima neće biti upotrijebljeni jer je planrana tamo gradnja turističkih kompleksa. Možemo računati na kapacitete u Luci Bar i Bijelom Polju koji su kapaciteta 40.000 eura. Planiriano je, ovim zakonom da se gazdovanje rezervarima prenese na Upravu za ugljovodnike što je praksa u EU", pojasnio je Šahmanović

Ministar finasija Aleksandar Damjanović rekao je po usvjanju informacije da je potrebno izmijeniti odluku o osnivaju kompanije u skladu sa novom procjenom imovine.

Bonus video: