Crna Gora, Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija predložile inicijativu za produženje roka za IPARD II program

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodorivrede su saopštili da je resorni ministar, Vladimir Joković, prisustvovao u Briselu zajedničkom sastanku ministara četiri zemlje sa komesarom Evropske unije (EU) Janušem Vojčehovskim

4907 pregleda 0 komentar(a)
Joković (prvi s lijeva) u Briselu, Foto: MPŠV
Joković (prvi s lijeva) u Briselu, Foto: MPŠV

Crna Gora, Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija predložile su zajedničku inicijativu za produženje roka za realizaciju IPARD II programa.

Podnijeta inicijativa odnosi se na mogućnost da se sredstva iz IPARD II programa troše do kraja naredne godine, čime bi se omogućilo dodatno vrijeme za realizaciju investicija.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodorivrede su saopštili da je resorni ministar, Vladimir Joković, prisustvovao u Briselu zajedničkom sastanku ministara četiri zemlje sa komesarom Evropske unije (EU) Janušem Vojčehovskim.

Glavna tema sastanka bila je inicijativa o produženju roka za realizaciju IPARD II programa.

Vojčehovski je izrazio spremnost da izađe u susret za produženje programa, a konačna odluka će biti donijeta u najkraćem roku.

"Na sastanku su ministri raspravljali o razvoju sektora, orijentaciji EU na održavanje tržišta otvorenim i bez barijera, uticaju rata u Ukrajini na lanac snabdijevanja hranom, te suočavanju sa zajedničkim izazovima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: