Uprava Crnogorskog Telekoma i Sindikat postigli dogovor, radnici prekinuli štrajk

Iz ove kompanije saopšteno je da je postignut dogovor o sadržaju Aneksa 9 Kolektivnog ugovora i konsenzus o povećanju zarada, produženju i dodatnom unapređenju svih benefita

8436 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Crnogorski Telekom
Foto: Crnogorski Telekom

Potpisivanjem sporazuma između predstavnika Štrajkačkog odbora Sindikata Telekoma i uprave Kompanije, nakon 136 dana zvanično je završen Štrajk u Crnogorskom Telekomu.

Iz ove kompanije saopšteno je da je postignut dogovor o sadržaju Aneksa 9 Kolektivnog ugovora i konsenzus o povećanju zarada, produženju i dodatnom unapređenju svih benefita.

Dio zaposlenih je sredinom novembra stupio u štrajk.

"Dogovorom uprave i Sindikata, osim unapređenja već postojećih benefita, obuhvaćeno je povećanje zarada zaposlenih kroz povećanje obračunske vrijednosti koeficijenta, odnosno najniže cijene rada, zadržavanje zimnice u Kolektivnom ugovoru na način na koji je postojala i u prethodnoj verziji aneksa, kao i uvođenje bonus sheme za ostvarivanje ambicioznih individualnih i kompanijskih ciljeva. Obračunska vrijednost koeficijenta, odnosno najniža cijena rada povećana je za 15% počev od 1. aprila za 2,5% počev od i za 2,5% počev od 1. januara 2025. godine čime su povećana i sva druga primanja koja su povezana sa najnižom cijenom rada", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je trajanje Aneksa 9 KU produženo na pet godina, tokom kojih su zaposlenima garantovani svi benefti sadržani u njemu.

Iz Telekoma su se izvinili svima koji su zbog situacije u kompaniji u prethodnom periodu imali loše korisničko iskustvo.

Bonus video: