Šćekić: Ljekovi i dijetetski proizvodi od sljedećeg četvrtka u antiinflacionoj korpi

Akciji "Stop inflaciji" priključilo se 179 apoteka gdje će građani moći da kupe po jedan lijek ili dijetetski proizvod iz svake od 15 grupa ljekova i dijetetskih proizvoda

23921 pregleda 94 reakcija 20 komentar(a)
Šćekić, Foto: Vlada Crne Gore
Šćekić, Foto: Vlada Crne Gore

U okviru akcije "Stop inflaciji" od sledećeg četvrtka će građanima biti dostupni po sniženim cijenama ljekovi i dijetetski proizvodi u 179 apoteka.

Ljekovi
foto: Vijesti

To je zvanično saopštio ministar zdravlja Dragoslav Šćekić na sjednici Vlade.

"Ministarstvo zdravlja cijeneći značaj akcije, posebno imajući u vidu da cijene ljekova i dijetetskih proizvoda utiču na standard građana, priključilo se akciji na način što je u dogovoru sa predstavnicima Montefarma i lancima privatnih apoteka definisalo aktiinflacionu korpu koja će sadržati najmanje po jedan lijek ili dijetetski proizvod iz svake od 15 grupa ljekova i dijetetskih proizvoda", objasnio je Šćekić.

Ljekovi
foto: Vijesti

U akciji će, kako je rekao, učestvovati 179 apoteka i to: Montefarm 56 aporteka, Tea medika 45 apoteka, Benu 35 apoterka, Meditac 13, Help 10 apoteka, Lukić tri apoteke, Latković dvije apoteke, Primafarm jedna, Prima dvije, Galenus jedna apoteka i 11 apoteka Cosmetics.

"Akcija počinje sljedećeg četvrtka jer su apotekama potrebne pripeme. Na listi će biti, između ostalog, "brufen", "paracetamol", ljekovi protiv kašlja, hrana za bebe. Značajno je da lijek i dijetetski proizvod ne smiju biti pri isteku roka i akcija će trajati do kraja juna", kazao je Šćekić.

Bonus video: