Abazović: U Ulcinju će se graditi jedan od najprestižnijih hotela na Jadranu

Potpisan aneks IV ugovora između Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom i kompanije "Rojal" iz Prištine

7046 pregleda 12 komentar(a)
Sa potpisivanja dokumenta, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore
Sa potpisivanja dokumenta, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Danas je u vili "Gorica" potpisan aneks IV ugovora između Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom (JPMD) i kompanije "Rojal" (Royal) iz Prištine, čime je označeno da su se stvorili svi neophodni uslovi za valorizaciju lokaliteta nekadašnjeg hotela "Jadran" u Ulcinju i investiciju vrijednu više od 40 miliona eura, saopšteno je iz Vlade.

Aneks su potpisali direktor JPMD Mladen Mikijelj i vlasnik kompanije Rojal iz Prištine Arber Krjeziu, a prisustvovali su i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, ministar finansija Aleksandar Damjanović, predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari, predsjednik Upravnog odbora JPMD Blažo Rađenović, državni sekretar Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma Armend Mila i državni sekretar Ministarstva finansija Agron Ibrahimi.

Iz Vlade navode da će potpisivanje aneksa IV ugovora omogućiti investitoru da uđe u pripremne radove za "izgradnju hotela koji će sa, u svjetskim okvirima, prepoznatim brendom, biti jedan od najluksuznijih na crnogorskom primorju".

"Najljepši lokalitet u Opštini Ulcinj, gdje je bio hotel Jadran, godinama je zarobljen u brojnim administrativnim preprekama. Danonoćno smo radili da se ta situacija promijeni i ponosan sam što smo, najviše uz napore Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Morskog dobra uspjeli da dođemo do prevazilaženja svih tih problema i danas potpišemo ovaj ugovor", naglasio je predsjednik Vlade Dritan Abazović, nakon potpisivanja pred crnogorskim i kosovskim medijima.

Abazović je kazao da će hotel imati pet zvjezdica, a da će njime upravljati "jedan od najvećih brendova u svijetu", čiji naziv još nije htio da kaže.

“Biće to jedan od najprestižnijih hotela na Jadranu i biće otvorena nova radna mjesta”, kazao je Abazović, dodajući da je više nego dobrodošao da investira u Crnu Goru onaj "ko želi da radi fer biznis i poštuje ugovorne obaveze".

“Politika gdje se nijesu poštovali ugovori, zarobljavale najbolje lokacije i čekala neka preprodaja su iza nas”, zaključio je Abazović.

Bonus video: