Sedam kandidata za izvršnog direktora "ToMontenegra", Radović nije predao kandidaturu

Za sadašnjeg vršioca dužnosti izvršnog direktora Sašu Radovića inspekcija rada je utvrdila da je nelegalno izabran jer prethodno nije vratio otpremninu uzetu prije dvije godine iz Budvanske rivijere od 76.000 eura

44108 pregleda 126 reakcija 46 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Kandidature za izvršnog direktora kompanije "ToMontenegro" dostavilo je sedam kandidata - Igor Pavićević, Dražen Ćorović, Mark Anžur, Vejn Pirs, Vuk Stojanović, Danilo Lakić i Goran Jandreoski, saznaju "Vijesti".

Pavićević je ranije bio generalni sekretar Instituta računovođa i revizora, a radio je i u komercijalnoj i finansijskoj službi Montenegro erlajnsa.

Ćorović je advokat iz Podgorice, nije poznato da je imao ikakvo iskustvo u vazduhoplovstvu.

Anžur je bio direktor slovenačke Adria ervejz, koja je bankrotirala 2019. godine.

Pirs je švajcarski vazduhoplovni stručnjak sa radnim iskustvom u više velikih avio kompanija, ali postoji zakonska prepreka za njegov izbor jer ima preko 70 godina starosti.

Vuk Stojanović je pilot i menadžer vazduhoplovstva. Bio je komercijalni direktor Montenegro Airilinesa do 2014. godine, zatim je radio kao menadžer ili savjetnik u više avio kompanija. Trenutno je član borda direktora "ToMontenegra".

Lakić je službenik Ministarstva kapitalnih investicija.

Jandreoski je vazduhoplovni stručnjak iz Makedonije. Bio je direktor Aerodroma Crne Gore od jula 2021. do avgusta 2022. kada je smjenjen.

Sadašnji vršilac dužnosti direktora Saša Radović nije predao kandidaturu.

Za njega je inspekcija rada utvrdila da je nelegalno izabran jer prethodno nije vratio otpremninu uzetu prije dvije godine iz Budvanske rivijere od 76.000 eura.

Zakon zabranjuje da se službenik koji uzme otpremninu može zaposliti u javnom sektoru u narednih pet godine, osim ako ne vrati otpremninu.

Nije prihvaćena ranije ponuda Radovića da vrati otpremninu, ako mu se garantuje cijeli mandat na mjestu direktora.

Radović je negirao da je dao takvu ponudu.

Bonus video: