Centralna banka dodijelila Godišnje nagrade: Za diplomski dobila Orbović, za magistarski Mirotić i Vučković

"Nagrada za najbolji doktorski rad ove godine nije dodijeljena. Od ustanovljenja, Godišnju nagradu dobilo je 49 diplomaca, magistara i doktora nauka. Obilježavanje Dana CBCG biće tradicionalno završeno akcijom dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih", navodi se u saopštenju

4482 pregleda 1 komentar(a)
Sa dodjele, Foto: Centralna banka Crne Gore
Sa dodjele, Foto: Centralna banka Crne Gore

Centralna banka Crne Gore (CBCG) je dodijelila Godišnje nagrade za ovu godinu, u oblastima bankarstva, monetarne politike i teorije.

"Odlukom Komisije, koju su činili činili istaknuti profesori univerziteta iz Crne Gore i regiona, kao i eksperti Centralne banke, nagrada za najbolji diplomski rad dodijeljena je Adrijani Orbović za rad "Tržišni rizici u bankarskom sektoru"", navodi se u saopštenju Centralne banke Crne Gore.

Dodaje se da su u kategoriji najbolji master/magistarski rad, nagradu ravnopravno podijelile Tanja Mirotić za rad "Makroekonomski model Filipsove krive – studija slučaja Crna Gora" i Vjera Vučković za rad "Analiza modela islamskog bankarstva u regionu MENA".

"Nagrada za najbolji doktorski rad ove godine nije dodijeljena", navodi se u saopštenju.

Nagrade su uručene povodom Dana Centralne banke Crne Gore, 11. aprila.

Nagrade je uručila predsjednica Komisije za dodjelu Godišnje nagrade, viceguvernerka CBCG Zorica Kalezić.

"Čitajući i analizirajući radove, iz godine u godinu primjećujemo korišćenje sve naprednije literature, upotrebu empirijskih modela i njihovu provjeru, kao i napredne načine testiranja hipoteza. Imajući u vidu da je znanje osnovni stub razvoja svakog društva, Centralna banka Crne Gore nastavlja svoju misiju ulaganja u razvoj naučne misli u Crnoj Gori", kazala je Kalezić.

"Godišnja nagrada CBCG ustanovljena je 2007. godine sa ciljem stimulisanja razvoja naučne misli i afirmacije stručnog kadra u Crnoj Gori, a sastoji se od plakete i novčanog iznosa od 2.000 eura za najbolji diplomski/specijalistički, 3.000 eura za najbolji master/magistarski i 4.000 eura za najbolji doktorski rad", navodi se u saopštenju.

"Od ustanovljenja, Godišnju nagradu CBCG dobilo je 49 diplomaca, magistara i doktora nauka. Obilježavanje Dana biće tradicionalno završeno akcijom dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih", zaključili su iz CBCG.

Bonus video: