Abazović i Kurti potpisali bilateralni Sporazum o vazdušnom saobraćaju: Povećava mobilnost, razvija turizam i trgovinu

Sporazum će, kako su kazali iz Vlade, omogućiti brojne pogodnosti za avio-saobraćaj dvije države

9980 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i predsjednik Vlade Kosovo Aljbin Kurti potpisali su danas u Prištini bilateralni Sporazum o vazdušnom saobraćaju.

Sporazum će, kako su kazali iz Vlade, omogućiti brojne pogodnosti za avio-saobraćaj dvije države.

"Hvala Crnoj Gori na snažnoj podršci u mnogim regionalnim i međunarodnim inicijativama i forumima“, rekao je Kurti dodajući da je Crna Gora uvijek prijateljski nastrojena prema Kosovu.

Naglasio je da je srećan jer su potpisali Sporazum koji će, kako je kazao, građanima Kosova omogućiti značajno skraćenje putovanja za Prištinu.

Abazović je tom prilikom rekao da je Crna Gora uvijek davala podršku Kosovu u evropskim integracijama i da je zadovoljan zbog potpisanog Sporazuma.

"Ponosni smo na ekonomsku saradnju i puno investicija sa Kosova u Crnoj Gori, u posljednje vrijeme, što rezultira otvaranjem novih fabrika i izgradnjom novih hotela“,rekao je Abazović, naglašavajući usmjerenost dvije vlade da zajednički rade na izgradnji tunela koji će bolje povezati Plav i Dečane i značajno poboljšanje puta između Rožaja i Peći.

Iz Vlade su saopštili otvaranje zajedničkog vazdušnog koridora između Crne Gore i Kosova povećava mobilnost i razvija turizam i trgovinu između dvije zemlje.

Bonus video: